Háborúellenes kiállítás Szombathelyen, holokausztkonferencia Kőszegen, német nyelvű darab Győrben

Az Osztrák Kulturális Fórum ajánlataiból válogattunk.

Kevesen tudják, hogy milyen sok magyarországi programot szervez vagy támogat az Osztrák Kulturális Fórum.

Ráadásul a programok egy jó része vidéken valósul meg.

A Nyugat-Magyarországon élő olvasóink figyelmébe most két Vas megyei és egy győri eseményt ajánlunk.

Ingeborg Bachmann: Írások a háború ellen – kiállításmegnyitó

 • ELTE Savaria Egyetemi Központ Német Nyelv és Irodalom Tanszék, C épület, Aula (Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4.)
 • Április 5. péntek 11:00
 • A kiállítás megtekinthető április 5-26. között.
 • Az 1926-ban született osztrák költő, Ingeborg Bachmann „Schreiben gegen den Krieg” (Írások a háború ellen) című műve áll a kiállítás középpontjában. Bár ez a téma kezdettől fogva meghatározta későbbi írásait, életének erre az aspektusára eddig kevés figyelmet fordítottak. A kiállítás képei és szövegei kronológiai sorrendben mutatják be a költő munkásságát – eddig sehol nem publikált szövegek, mint például az 1945-ös háborús napló, valamint még kiadatlan fotók is láthatók.

  Zsidó élet és zsidóellenesség az osztrák-magyar határtérségben 1930-1948 között – konferencia a magyarországi holokauszt 80. évfordulóján

 • Kőszegi Zsinagóga (Kőszeg, Várkör 38.)
 • Április 9. kedd 9:30-16:10
 • A konferencia kétnyelvű (magyar és német), az előadásokat szinkrontolmácsolással hallgathatják a résztvevők. Az előadókat és a témák részleteit itt találja. A részvételi szándékát jelezze előre!

  DBU: Viszlát, Mama! / Mama muss weg – vígjáték

 • 2024. április 10. 12.00 óra
 • Richter terem - 9021 Győr, Aradi vértanúk útja 16.
 • A program a Goethe Intézet és az Osztrák Kulturális Fórum támogatásával valósul meg.

  A Németország, Ausztria, Svájc nagykövetségei és kulturális partnerszervezeteinek kezdeményezése szeretné meggyőzni a diákokat, szülőket és a német nyelv iránt érdeklődőket arról, hogy érdemes németül tanulni. A 2024-es Wunderbar Fesztiválhoz országszerte már több, mint száz programmal csatlakoztak. A programok egyike a DBU: Viszlát, Mama! / Mama muss weg vígjáték, amelyet 16 felettieknek ajánlanak.

  További részletek itt .

  Címlapképünk illusztráció.

  Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Kérjük válasszon:

  Hozzásszólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Kultúra