Tavaly közel 6000 autó bukott meg a műszaki vizsgán Magyarországon

Pedig elvileg ezeket a kocsikat is felkészítették.

Évente nagyjából 6000 olyan személyautó bukik meg a műszaki vizsgán, amelyet elvileg felkészítettek - írja a vezess.hu .

A lap kikérte a minisztériumtól a vizsgákkal kapcsolatos adatokat, amelyekből más is kiderült.

Például az, hogy folyamatosan öregedik a 4,2 milliós személyautó-állomány. Míg 2007-ben 10,3 év volt a személyautók átlagos kora, 2023-ban már 15,8 év.

Az autók öregedése, persze, összefügghet a bukások számának növekedésével. De az is tény, hogy 2020-tól 2023-ra több mint 50 százalékkal megugrott a sikertelen vizsgák aránya, és azóta is ezen a szinten van.

Forrás: Vezess.hu

A minisztérium szerint több tényező együttes hatása lehet az ok „Szerepet játszhatott ebben a veszélyhelyzet miatt megnyúlt karbantartásmentes állapot, ami az időszakos vizsgálatok eltolásából adódott, a gazdasági makro- és mikrokörnyezet változásából eredő gépjárművásárlások/cserék eltolódása” - válaszolták a lapnak.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet