Csoportos kiállításon "A Hűség Városa"

A Hűség Városa című csoportos kiállítást Lévai Anikó nyitja meg május 12-én, 15 órakor a soproni Liszt-központ Munkácsy-termében.

A SopronFest szervezői a hazai kortárs képzőművészet elkötelezett hívei. A fesztivál keretein belül közel 30 kiállításon vehetnek részt a soproniak és a városba látogató turisták. A Munkácsy-teremben vasárnap nyíló "A Hűség Városa" tárlat több szempontból különleges. Bereczki Kata, Bukta Imre, Ef Zámbó István, Labrosse Dániel, Sibitka Panni, Soós Nóra és Weiler Péter a legaktuálisabb műveiket éppúgy bemutatják, ahogyan több évtizedes remekműveikkel is találkozhatunk.

A Hűség Városa című csoportos kiállítást Lévai Anikó, Farkas Ciprián polgármester, valamint Fülöp Zoltán & Lobenwein Norbert, a SopronFest alapítói nyitják meg május 12-én, 15 órakor a soproni Liszt-központ Munkácsy-termében.

A művészek május 16. és 19. között a belvárosban, a Mária-szobornál alkotnak majd, s a közönség is szemtanúja lehet annak az izgalmas folyamatnak, amikor hatalmas méretű, szív formájú alkotások születnek. Ezeket a műveket a Hűség Városa új szimbólumaiként a jövőben ki is állítják majd Sopronban, illetve az értékesítésükből származó bevételek jótékony célokat szolgálnak.

Az eseményen a város kirüntetését is átveszi Ef Zámbó István, a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze - tudatták a SopronFest szervezői.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra