Átadták a soproni északnyugati elkerülőt

Ez az az útszakasz, ami a brennbergiek, bánfalviak és az ágfalviak számára is lehetővé teszi a közvetlen útkapcsolatot az M85-tel és az osztrák határral.

Átadták a forgalomnak az M85-ös gyorsforgalmi út építéséhez kapcsolódó észak-nyugati elkerülő utat. A 8647-es jelű út mintegy négy kilométer hosszú kétsávos útként jött létre.

Az ünnepélyes átadón beszédet mondott Ágh Péter, az Építési és Közlekedési Minisztérium államtitkára, Barcza Attila országgyűlési képviselő és Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. Utóbbi szerint az elmúlt száz év legnagyobb infrastrukturális fejlődését Sopron az elmúlt öt évben érte el. Ennek egyik kulcsa az M85-ös út. "Ezen jön el a jövő Sopron számára és ezen az úton lehet eljutni a város jövőjébe, de az út fontos a helyi gazdaság megerősítésében is".

Átadták a soproni északnyugati elkerülőt
Keszei László/Ikvahír

Az északnyugati elkerülő teszi lehetővé, hogy valódi, korszerű elkerülő alakuljon ki Sopron körül. Ez az az útszakasz, ami a brennbergi, bánfalvi és az ágfalvi polgárok részére is lehetővé teszi a közvetlen útkapcsolatot az M85-tel és az osztrák határral. Ez az út teszi lehetővé azt is, hogy az alagútpár elkészültével a teherforgalmat kivezessék a város belső területeiről és mentesítsék a Csengery utcát a teherforgalom minden kínja alól - írja az Ikvahír .

Átadták a soproni északnyugati elkerülőt
A fotóra kattintva galéria nyílik.
Keszei László/Ikvahír

A projekt teljes egészében hazai forrásból, nettól 10,3 milliárd forintból valósult meg, az ÉKM beruházásában. A 8647-es jelű út egy új nyomvonalon vezetett, 2×1 sávos út, öt körforgalmú csomóponttal, öt műtárggyal, egy szintbeli vasúti átjáróval. Az államtitkár kiemelte a Sopron-Bécsújhely vasútvonal feletti műtárgyat, amit kihívás volt megépíteni, mivel a vasúti forgalmat nem korlátozhatták.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet