Kicserélték a tiltó táblát a szentmargitbányai határátkelőnél

Bár eddig sem volt jellemző, hogy megállították a kocsikat, ezután már nem kell fedősztori az áthajtáshoz.

Több mint egy éve, tavaly februárban került ki az áthaladást korlátozó tábla a Szentmargitbánya (St. Margarethen) felé vezető úton lévő határátkelőnél az L210-es útra. Ahogy akkor sem előzte meg széleskörű tájékoztatás a kihelyezését, úgy most sem a cseréjét. A lényeg, hogy az új tábla sokkal megengedőbb.

Az új tábla megengedőbb, bár a réginek a betartását sem ellenőrizték.

Az előző tábla tiltotta a gépjárművel és motorkerékpárral átmenő forgalmat, kivéve ha az célzottan Szentmargitbányára, Rusztra (Rust), Fertőmeggyesre (Mörbisch), Okára (Oggau), Oszlopra (Oslip) és Sércre (Schützen am Gebirge) ment vagy onnan jött. Az ingázók számára - pláne az ágfalvi kishatár lezárása után - rosszat sejtetett a szigorítás, sokan fedősztorikkal készültek, vásárlás, rokonlátogatás ürügyén hajtottak át itt Ausztriába. Az első napokban még ellenőrzésekre is volt példa, de aztán maradt minden a régiben: az osztrák katonák jellemzően felveszik az autóban ülőkkel a szemkontaktust - aztán intenek: mehet!

A napokban kikerült új tábla engedi a forgalmat a Fertő partra, a kismartoni járásba, a Rusztra és környékére, valamint a Győr-Moson-Sopron vármegyébe tartók, illetve az innen indulók számára az áthaladást. Mivel célforgalomnak számítanak, így kivételek a behajtási tilalom alól.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet