Győr polgármestere is a szavazatok újraszámlálását kérte

Szerinte érvényes szavazatokat is érvénytelenné nyilváníthattak.

A Telex információja szerint Dézsi Csaba András a csütörtök délutáni határidő előtt benyújtotta fellebbezését a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Területi Választási Bizottság elnökének, és levelében az érvényes és az érvénytelen szavazatok újraszámlálását kérte, mert szerinte érvényes szavazatokat is érvénytelenné nyilváníthattak.

Dézsi úgy véli, hogy egyrészt a jelöltekre leadott szavazatok számát sem tudta mindenki leellenőrizni, másrészt több szavazókörben is előfordult olyan esemény, ami miatt a szavazatszámok még változhatnak: például az egyik bizottsági tag szerint összekeveredtek egyes polgármesterjelöltek szavazólapjai.

A fellebbezéséhez mindenesetre bizonyítékokat is csatolt a polgármester.

Dézsi egyébként már kedden jelezte , hogy újraszámoltatná a szavazatokat, mivel mindössze 440 szavazattal maradt alul ellenzéki kihívójával, Pintér Bencével szemben, miközben 900 szavazócédulát érvénytelennek nyilvánítottak.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet