58 év után új városvezetőt választottak Veresegyházán

Gyömrőn elveszítette többségét a korábban letartóztatott polgármester.

Cserháti Ferenc független polgármester-jelöltet választották meg Veresegyházán a vasárnapi időközi választáson.

Az időközi választásra azért volt szükség, mert a várost 58 éve vezető Pásztor Béla februárban lemondott. Cserháti Ferenc volt az egyetlen polgármester-jelölt.

Gyömrőn három egyéni választókerületi képviselőt választottak vasárnap, a Jó Itt Élni! Lokálpatrióta, Kulturális és Városfejlesztő Egyesület korábbi képviselői lemondtak tisztségükről.

A gyömrői eredmény befolyásolhatja Gyenes Levente polgármester mozgásterét, mert elvesztette többségét a képviselő-testületben. Gyenes nemrég fél évig letartóztatásban volt egy számlagyáros bűnszervezet miatt.

Ráckevén a 8. számú egyéni választókerület korábbi képviselője szintén lemondott. Az időközi választáson négy jelölt indult, a győztes Simsik Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP jelöltje lett.

(MTI)

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet