Nehéz körülmények között is helytállnak a Shotokan Tigrisek

Novembertől teljesítménytúrákat is szervez az egyesület.

A Shotokan Tigrisek SE a jelenlegi helyzetben is próbálja a szabályokat, előírásokat és ajánlasokat betartva is a maximális lehetőségeket biztosítani tagjainak, támogatóinak és minden érdeklődőnek - hangsúlyozza Gáncs Krisztián, az egyesület vezetője, aki jó hírekről is beszámolt.

- Október 24-én rendezték meg a Keszthely Kupa 5. Országos Ippon Shobu karate versenyt. A rendezők mindent megtettek a biztonságos versenyzés biztosítására (lázmérőzés, fertőtlenítés, maszk használat, stb). Idén a vírushelyzet miatt kisebb létszám indult csak el. Sok egyesületnek jelenleg az edzés lehetősége sincs meg, mivel az iskolai tornatermeket nem lehet használni, így a versenyzésből is kiesnek. Egyesületünk csapatában sokan voltak, akik első versenyükön álltak tatamira. Bár voltak apróbb hibák, de szépen teljesített a csapat. Sajnos nem tudjuk, hogy mikor lesz újra lehetőség nagyobb versenyen elindulni, mivel szinte az összes versenyt törölték, illetve jövő évre halasztották vagy csak kevesebb résztvevővel, szigorúbb szabályok között tartják meg.

Eredményeink:

1. hely Vass Hunor, Gáncs Nóra, Rausch Zsófia, Gáncs Dávid.

2. hely Deák Hanga, Deák Zsolt, Gáncs Nóra, Halász Kornél, Rausch Zsófia, Kocsis Árpád, Gáncs Krisztián.

3. hely Kocsis Bendegúz, Deák Hanga, Mayer Bertalan, Deák Zsolt, Deák Ágnes.

- November 13-15. között rendezzük meg immár második alkalommal a Visegrádi 4-es edzőtáborunkat és versenyünket - folytatta Gáncs Krisztián.

- Mivel a partner országokban szigorú szabályok léptek életbe és a személyes részvételük nem biztosított ezért a Visegrádi Alappal történt egyeztetések után online kerül megrendezésre a verseny. Pénteken és szombaton 5 nyílt edzés lesz, amelyek bárki számára követhetőek lesznek az interneten. Edzéseket a négy országból (Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország) felkért edzők tartják majd illetve az ötödik edzésre Japán edzőt kérünk fel. Szombati napon szakmai konferencia is lesz, amely kimondottan az edzőknek, klubvezetőknek szól majd és elsősorban a bíráskodásról és a övvizsgáztatásról szól. Amennyiben a jelenlegi szabályok maradnak, akkor a magyarországi résztvevőknek lehetősége lesz szigorú egészségügyi szabályokat betartva a helyszínen, személyesen is részt venni a programban korlátozott létszámban.

Vasárnap egy kisebb online verseny keretében kata versenyszámban is lemérhetik tudásukat a résztvevők. Ennek a különlegessége, hogy a külföldi országokban jelenleg az edzőtermek is zárva vannak, ezért akár otthonról is engedni fogják a versenyzést.

A szervezők jövő januárban is tervezik az Extrem Burgenland Fertő-tó kerülő túra megtartását. Az egyesület most is próbál segíteni a résztvevőknek a felkészülésben. Az előző évekhez hasonlóan 3 túrát szerveznek. Az első 20 kilométeres túrát 2020. november 8-án, a második 30 kilométerest december 1-én és az utolsó 30 kilométerest január 6-án tervezik megtartani.

Az első túrán ami a Hotel Szieszta mellől reggel 8 órakor fog indulni ugyan a táv nem nagy, viszont több mint 700 méter szintkülönbség lesz.

Amennyiben a korlátozások miatt nem tudnák a meghirdetett időpontban megtartani a túrát, akkormegpróbálnak alkalmazkodni és esetlegesen további felkészítőt szervezni. Bárkit szívesen látnak, aki szereti vagy szeretné kipróbálni a teljesítménytúrázást, nem csak a januári túrán indulókat. A túrák nem családi túrák, hanem teljesítménytúrák - hívja fel a figyemet a szervező.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport