Sopron történelmi poncichter negyede május 17-én újra megtelik élettel, mosolyokkal és poharak csilingelésével. A tavalyi nagy siker után idén is visszatér a Hey, Poncichter! esemény, ahol a helyi borkultúra és a poncichter hagyományok kerülnek középpontba – egy igazán közvetlen, barátságos légkörben.
„A tavalyi, első alkalom fantasztikus hangulatban telt, megerősítve bennünket abban, hogy van helye egy ilyen eseménynek Sopronban – mondja Molnár Ákos, a Soproni Borvidék Hegyközségének elnöke. "A Hey, Poncichter! különlegessége, hogy egyszerre jelennek meg benne a hagyományok és az élő kapcsolat: közvetlenül lehet találkozni a borászokkal, kérdezni, beszélgetni, ismerkedni a történetükkel, boraikkal.”
A rendezvény során több belvárosi helyszínen is találkozhatunk a borvidék borászaival, és lehetőség nyílik megkóstolni legjobb tételeiket. A látogatóknak csupán egy pohárra van szükségük – ezt akár otthonról is hozhatják –, és már indulhat is a felfedezés. Az eseményt színes programkínálat egészíti ki, amelyek tovább mélyítik az élményt. Lesznek előadások és vezetett túra is. A gyermekes családokra is gondoltak a szervezők: a Soproni Múzeum szervezésében, a Pékmúzeumban „Süssünk, süssünk valamit!” című interaktív foglalkozásán madárkalácsot készíthetnek a gyerekek szüleikkel együtt, miközben bejárják a Pékmúzeum különleges kiállítását, és izgalmas tárlatvezetésen is részt vehetnek.
A Hey, Poncichter esemény a vezetett túrán és a “Süssünk, süssünk valamit” programon kívül díjmentesen látogatható, a borokat a borászoktól közvetlenül lehet megvásárolni 16 és 22 óra között. A rendezvény célja változatlan: közelebb hozni egymáshoz a bort, a hagyományt és az embert.