75 éves lett Gálvölgyi János

A színész két hete még súlyos állapotban volt, ma viszont már a kórházon kívül ünnepelhet.

Május 26-án, vagyis pénteken ünnepli hetvenötödik születésnapját Gálvölgyi János.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész 1948-ban született Budapesten. Először a nagyközönség az 1968-as Ki mit tud?-on láthatta a színészt, aki 1973-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Számos színházi és filmszerepe volt, köztük az egyik legkiemelkedőbb, az 1997-es Csinibaba, amiben Simon bá' karakterét alakította.

Tévéműsorai közül kiemelkedik az 1988-ban indított Gálvölgyi show . A paródiaműsor a kilencvenes években több változatban is jelentkezett, legsikeresebb korszakát azonban az RTL klubon élte 1998 és 2011 között. Saját műsora mellett feltűnt más produkciókban is, ilyen volt az 1999-ben elindított Heti Hetes, melynek állandó tagja volt, és a 2000 és 2003 között futott Pasik! című sitcom is.

A születésnapról egyébként egy kisebb tévécsatorna, az RTL GOLD is megemlékezik, ahol péntek reggel nyolc és délután kettő között a Gálvölgyi show ismétlését lehet látni.

Súlyos volt az állapota

Mint ismeretes, a színészt két héttel ezelőtt, május 10-én súlyos állapotban lánya vitte kórházba, azután, hogy ötven perc elteltével sem érkezett meg a mentő.

Az eset után a mentőszolgálat belső vizsgálatot indított, amely megállapította, hogy rosszul mérte fel a mentésirányító a helyzetet. Később a belügyminiszter vizsgálatot, míg a rendőrség nyomozást rendelt el az ügyben. Később Győrfi Pál, a mentők szóvivője kért bocsánatot a családtól.

"Köszönöm mindenkinek, aki aggódott értem, köszönöm, hogy hittek a gyógyulásban, köszönöm az orvosok és az ápolószemélyzet emberségét, szakmai tudását, melyet alulfizetni ugyan lehet, de igazán megbecsülni talán soha. Köszönöm az értem mondott imákat, és köszönöm a most meglepően kismértékű alpári üzeneteket. De ők is mi vagyunk. 55 év színpadon eltöltött idő most bebizonyította számomra, ha ennyi embernek okoztam az életében talán pár percnyi örömöt, nem éltem hiába. És remélem, hamarosan találkozunk! Gálvölgyi János" - tolmácsolta a színész szavait lánya, Gálvölgyi Dorka néhány nappal ezelőtt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk , a Kossuth- és Jászi Mari-díjas színészt vasárnap engedték haza a kórházból, azonban a HVG szerint Gálvölgyi hétfőn szanatóriumba vonult, ahol folytatódik a felépülése.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra