Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Petíciót indítottak a diákok az idei érettségi eltörléséért

Már több mint 23 ezren írták alá.
Hirdetés
Hirdetés

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken azt közölte: nem lesz változás a középfokú felvételik menetében, az írásbeli vizsgák az eredeti időpontban, személyes jelenléttel történnek. Az írásbeli felvételiket az érettségi írásbeli vizsgákon alkalmazott és bevált biztonsági előírások és járványügyi szabályok szigorú betartása mellett tartják meg, a távolságtartásért az előző évekhez képest jóval több, 535 helyszínen. A középiskolába jelentkezők száma együttesen mintegy 75 ezer - írja a penzcentrum.hu .

Viszont egy érettségi előtt álló diák petíciót indított, melyben azt javasolja: "az érettségi vizsga megtartása helyett kapják meg a tanulók a vizsgáikat a jegyeik átlaga alapján" . A járványhelyzet okozta nehézségek miatt ugyanis állítása szerint jelentős hátrányt szenvednek a 2021 májusában érettségizők - olvasható a peticiok.com honlapon.

Néhány napja indult csak el ez petíció, és máris több mint 23 ezer aláírója van. Azért is lehet így, mert, ahogyan a Pénzcentrum az RTL híradóját idézi: a középiskolai tanárok közül többen azt állították, hogy sok diák csalódott, még akkor is, ha megértik a döntést. Egy középiskolai osztályfőnök szerint a diákok számára két hónap volt az a határ, amíg bírták az online oktatást, mára legtöbbjük elvesztette a motivációját, az érdeklődésüket nehezen vagy egyáltalán nem lehet fenntartani.

Ennek ellenére úgy tűnik, a diákok semmilyen könnyítésre nem számíthatnak.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Közélet

Hirdetés