Kormányinfó: március 15-ig maradnak a korlátozások

Kemény két hét következik.

A járványügyi védekezés legfrissebb állásáról és a kormány újabb döntéseiről számol be a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A koronavírus-járvány a legfontosabb megoldandó politikai kérdés. - jelentette ki Gulyás Gergely – Mint mondta, november 11. óta vannak hatályban a korlátozások, és megakadályozták, hogy az egészségügy ne legyen túlterhelt. Azt remélik, hogy a korlátozások utolsó időszakában vagyunk, de addig fenn kell tartani a korlátozásokat, amíg a szakértők ezt javasolják.

A járványügyi szakértők véleménye egyértelmű: a harmadik hullám elérte Magyarországot, a következő egy-két hétben a számok romlani fognak. Megjelentek az új mutánsok, ezek ellen az elérhető vakcinák hatékonyak, de a következő két hét kifejezetten nehéz lesz. A korlátozásokat ezért március 15-ig a jelenlegi szabályokat fenntartja a kormány.

Az a jó oltás, amit beadtak – mondta a miniszter. A következő héten annyi oltást lehet beadni itthon, amennyit eddig összesen. A baloldali pártok oltásellenesek, ennek nem lehet más oka, mint hogy azt remélik, hogy ha a járvány elhúzódik, akkor nagyobb esélyük van a hatalom megszerzésére. Elfogadhatatlan, hogy baloldali polgármesterek az engedélyezett vakcinák ellen kampányolnak.

A kormány meggyőződése, hogy minden vakcina jó, és csak ez tudja az emberek életét megmenteni. 2 460 000-en regisztráltak eddig az oltásra, szeretnénk, ha többen regisztrálnának. Most fel fog gyorsulni az oltások beadása, ezért mindenki, aki szeretne oltást kapni, jelentkezzen. A nemzeti konzultációra egy hét alatt több 425 ezren válaszoltak, március közepéig lehet visszaküldeni a válaszokat, ez alapján tud dönteni a kormány.

A bértámogatásokat fenntartja a kormány, és minden intézkedést, amely a gazdaság újraindítását szolgálja. 41,3 milliárd forint igény érkezett meg, ebből 39 milliárd forintot már ki is fizettek a kormányhivatalok. Az első negyedév után kirobbanó gazdasági növekedésnek indulhat az ország, akkor a szolgáltató szektor is részben helyreállhat. A korábbi pályára állat a magyar gazdaság. - írja az infostart.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Közélet