A döntőkbe menetelnek a soproni sportiskolások

Bár újabb rendkívüli helyzetet okozott a vírus, a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia csapatai továbbra is készülnek a bajnokság meccseire. Horváth József szakmai igazgató értékeléséből az is kiderül, rendkívül jól teljesítenek a sportiskolások.

- Az iskolák bezárásával nehéz helyzetbe került a sportiskola már ami az edzések helyszíneit illeti, hiszen újabb csapataink szorulnak ki az iskolai tornatermekből. De megoldjuk! Az Egyetemi Sportcsarnokban mindenkinek találunk helyet és időpontot a felkészülésekhez - mondta elöljáróban Horváth József szakmai igazgató. Bár a Kézilabda Szövetség felfügesztette utánpótlás bajnokságát, a Magyar Kosárlabda Szövetség nem ezt az utat járja. A bajnokság mérkőzései a versenynaptár által meghatározott paraméterek szerint mennek tovább. Ez azért is jó hír, mert a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémia csapatai rendkívül jól teljesítettek eddig. Horváth József elmondta a részleteket is:

- A sportiskola és az SKC közös U20-as csapata már ott van a bajnokság döntőjében, nagyon jól teljesítettek a fiúk. A SMAFC-al közös U20-asaink ugyancsak a középmezőnyben vannak jelenleg. Az U18 A csapatunk is a felsőházba menetelt, a legerősebb csoportban vannak, reményeink szerint az első hat együttes közé jutnak. Jól szerepelt a B csapat is, mindent megtettek a sikerért. Az U16 A csapat szintén a legerősebb csoportban küzd és már tudjuk, hogy ha az első hatban végeznek, már döntősök lesznek. Ki kell emelnem az U16 B csapatot, ők ugyanis az egész utánpótlás-bajnokság egyetlen veretlen csapataként is felhívták magukra a figyelmet. Ők biztosan ott lesznek a regionális bajnokság döntőjében. Az U14-es A csapatunk két tornára van az országos döntőtől, s minden esélyük megvan a bejutásra, reméljük sikerül is nekik. A másik három U14-es csapatunk a regionális bajnokságban szerepel, szintén dicséretes és tisztességes helytállással. Mindenkinek csak gratulálni tudok a teljesítményéért! - vette sorra a csapatokat a szakmai igazgató. Horváth József természetesen nem feledkezett meg a kisebbekről sem, de mint tudjuk, az U12-es és a még fiatalabb korosztály számára nem az eredmény az elsődleges mérőeszköz, hanem az, hogy szeressék a kosárlabdát. Az iskolai csoportoknak a legnehezebb a pandémiás időszakban, de mindenki fegyelmezetten vette tudomásul a helyzetet, és mindenhol felülemelkedtek a nehézségeken. Ami pedig a legfontosabb: a lelkesedés sehol sem szenvedett súlyos károkat - zárta Horváth József.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@enyugat.hu

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport