A DK-s Molnár Csaba 6,5 millió forintot költött a Facebookon arra, hogy leírja véleményét Magyar Péterről

125 hirdetésből 114-ben támadta a Tisza párt alelnökét.

6,5 millió forintot költött az elmúlt harminc napban Magyar Péter lejáratására a DK-s Molnár Csaba - írja a 24.hu.

A Meta Ad Library összesítője szerint a DK alelnöke az elmúlt 30 napban több mint 7 millió forintért hirdetett a közösségi oldalán. 125 hirdetéséből 114-et szentelt Magyar Péterre, ami azt jelenti, hogy eddig a hirdetési kiadásainak 92 százalékát, vagyis legalább 6,5 millió forintot fordított a Magyart hiteltelenítő posztokra. Ez a szám jóval több, mint amennyit Vitézy Dávid (6,2 millió), Karácsony Gergely (3,3 millió) és Donáth Anna (1,9 millió) ugyanennyi idő alatt összesen elköltött a Facebookon.

Molnár Csabánál egyébként az ellenzéki oldalon csak Dobrev Klára költött többet, ő 14 milliót költött el Facebook-hirdetésekre az elmúlt harminc napban.

A 24.hu azt is megjegyzi, a kormánypárt is nagyságrendekkel többet költött az elmúlt egy hónapban Facebook-hirdetésekre. A Fidesz 76,6 milliót, Szentkirályi Alexandra 52,6 milliót, Orbán Viktor 35 milliót költött reklámokra, míg a tíz legtöbbet költő megafonos propagandista összesen 223 millióért, a békemeneteket szervező CÖF-CÖKA 26 millióért, a különböző kormánypárti lapok több mint 90 millióért hirdettek.

A top 20-ban szereplő kormánypárti oldalak összesen 491 milliót költöttek el.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet