A gyermekotthonokat támogatja a Lady Lions soproni koncertje

Az evangélikus templomban az ötven éves Primavera Kórus és a nyolc esztendős Musicolore Énekegyüttes a 800 éves Aranybullát is köszönti.

A Sopron Lady Lions Club szervezésében július 2-án, szombaton 19 órakor az evangélikus templomban kezdődik a különös koncert, a Primavera Kórus és a MusiColore Énekegyüttes hangversenye. A belépés díjtalan, de az adományok két soproni gyermekotthon lakóinak táboroztatását segítik.

A MusiColore Énekegyüttes 2014 februárjában alakult Székesfehérváron. Az elmúlt nyolc évben különböző zenei stílusok, műfajok műveit énekelték, a középkori gregoriántól a kortárs remekművekig. Önálló koncertjeik mellett számos felkérésnek tesznek eleget városi és országos szinten is. Az együttes megalakulása óta ugyanazzal a tagsággal működik, az énekesek fiatal koruktól, illetve néhányan gyermekkoruktól kezdve együtt énekelnek iskolai kórusokban, és felnőttként, baráti társaságként újra az együtténeklést választották. A hosszú évek óta tartó barátságok és a közös zenélés öröme teszi az együttes hangzását egyedivé, koncertjeit élvezetessé, az élményt maradandóvá.

A Primavera Kórus Székesfehérvár ötven éves múltú zenei együttese. A kórusmuzsika szeretete és az éneklés öröme köti össze az énekeseket. Az együttes repertoárja a zeneirodalom széles skáláját öleli fel a reneszánsz, barokk és romantikus zenedaraboktól népdalfeldolgozásokon át a mai modern kórusmuzsikáig. A koronázóvárosban hagyományt teremtettek: kétévente megszervezik a „Szent István Országa – Boldogasszony Országa” kórustalálkozót, s ezzel a magyar nemzeti összetartozást erősítik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra