A lehetetlent is megkísérli a SMAFC 1860 legjobb négy közé jutott kosárcsapata

Hihetetlen eltökéltséggel és küzdeni tudással a legjobb négy közé jutott a SMAFC 1860 Soproni Egyetem kosárlabdacsapata. Szombati mérkőzésük elé hatalmas akadályokat gördített ugyan az élet, de Farkas Dávid vezetőedző és csapata nem hátrál meg.

A négy közé jutásért játszott a SMAFC 1860 Soproni Egyetem férfi kosárlabdacsapata az NB I. B Zöld csoportjában a Győr ellen, és az első meccset a győriek nyerték. De a hazai pályán játszott visszavágón tartalékos kerettel, a meghatározó játékosok nélkül is bravúros játékkal tudtak nyerni a soproni fiúk.

- Mindent megtett a csapat a győzelemért az esélyesebbnek tartott Győr ellen, pedig a vendégek is küzdöttek. Az utolsó percben Rátvay Tamás a félpályáról dobott egy kosarat, a mérkőzés utolsó másodpercében pedig Csátaljay Barna a palánk síkja mögül, egy szinte lehetetlen szögből dobott kosarat. A mindent eldöntő harmadik meccsen pedig Schöll Richárddal kiegészülve már az első negyedben elhúztunk, és végig tartani is tudtuk az előnyünket. Bár többször igyekezett felzárkózni a Győr, a SMAFC nyert, így az egyetemi csapat került a NB I. B Zöld csoportjában a legjobb négy közé - számolt be az izgalmas csatákról Horváth József, a SMAFC elnöke. A csapat ezzel megismételte a tavalyi bravúrt, és újra elődöntőt játszhat.

Győr legyőzése után nagy volt a mosoly az arcokon.
SMAFC

Az örömteli hírbe azonban csúnyán belenyúlt az élet. A vasárnapra kiírt mérkőzést a szövetség a tiszaújvárosiak kérésére szombatra módosította...

- Április eleje óta tudni lehetett a meccsnapokat. Pénteken délután kaptuk az értesítést, hogy a tiszaújvárosi csapatnak nem áll rendelkezésére a csarnok, ezért a mérkőzést szombaton kell lejátszani. Hiába jeleztük, hogy ez nekünk nem megfelelő időpont. A vasárnapra készültünk, ezért szombaton a legtöbben dolgoznak vagy máshol kell helyt állniuk. De nem fogadták el az indokainkat. Nagyon nehéz helyzet állt elő, még buszt és sofőrt is alig lehetett néhány óra alatt szerezni, arról nem beszélve, hogy a csapat fele tud csak elutazni - mondta el az elnök.

Horváth József szerint ez egy majdnem lehetetlen küldetés, de azzal is tisztában van, hogy a SMAFC kosarasai szívvel-lélekkel fognak játszani és legjobb tudásukat viszik a csaknem négyszáz kilométerre lévő Tiszaújvárosba.

Farkas Dávid vezetőedző sem a szokott nyugodt optimizmusával nyilatkozott a mérkőzés előtt.

- Tiszaújváros erős csapat, ráadásul hosszú utunk lesz, és éppen csak ki tudunk állni. Isteni csoda kell már egy szoros mérkőzéshez is, de a fiúk korábban is megmutatták, hogy nem ismernek lehetetlent a pályán. Most is meg fogják próbálni... Mentálisan nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, néhány óránk van csak feldolgozni ezt a sokkot, és túllépni rajta - mondta Farkas Dávid. A vezetőedző szerint már a négy közé jutás is órási bravúr volt a tartalékos kerettel, meghozta az eredményt a sok munka.

- Vasárnap teljes kerettel tudtunk volna játszani, erős, ütőképes csapat utazott volna, minden bizonnyal éremért. A sors súlyos akadályokat gördített elénk, de a sportban minden lehetséges, még a lehetetlen legyőzése is. Mi meg fogjuk próbálni! - ígérte Farkas Dávid vezetőedző.

Akármi is lesz a tiszaújvárosi mérkőzés vége, a SMAFC kosarasai idei teljesítményükkel igazolták vezető helyüket a B csoportban. Ezt már semmi sem veheti el tőlük, ott vannak a legjobb négy csapat között!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport