A SMAFC sakkozójának a soproni versenyen nem akadt ellenfele

Édesapja tanította meg sakkozni Barasits Bencét, aki jó tanítványnak bizonyult: korosztályában megnyerte a városi versenyt a hatodik osztályos licista!

A Barasits családban csaknem mindenki sakkozik. Az édesapa és a fivér is eredményes játékos, és a Líceum diákja nem is titkolja, feltett szándéka, hogy egyszer testvérét is legyőzi a táblánál. Erre valószínűleg van is esélye Barasits Bencének, mert rendszeresen jár versenyekre, és gyakori, hogy korosztályában már nem akad ellenfele.

Így volt ez a városi sakkversenyen is, ahol a 10-12 évesek kategóriájában Bence bizonyult a legjobbnak. A SMAFC igazolt sakkozóját a családi tréningeken kívül a szakosztályvezető, Varga Péter is segíti a fejlődésben.

Barasits Bence jó tanítvány, gyűlnek az érmei.

- A kombinációs lehetőségeket, a gondolkodást szeretem legjobban a sakkban, azt, hogy fejben jobb lehetek és legyőzhetem a szemben ülőt - válaszol az ifjú sportoló arra a kérdésre, miért éppen a sakkot választotta.

Az eredmények igazolják, hogy jól döntött, a versenyszelleme pedig valószínűleg még további sikerekre viszi Bencét. Jó helyen, a legjobb szakemberek segítségével gondolkodhat a következő lépésein.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport