Alkotmánymódosítást kezdeményez Orbán a kegyelmi ügy miatt

Mert "pedofil elkövetők számára nincs kegyelem."

" Pedofil elkövetők számára nincs kegyelem. Ez az én meggyőződésem" - mondja csütörtökön Facebook-oldalára felöltött videójában Orbán Viktor miniszterelnök.

Közölte,

a kormány nevében benyújtott egy alkotmánymódosítást, ami lehetetlenné teszi, hogy kiskorú gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmény esetén az elkövető kegyelmet kapjon.

A döntés azután született meg, hogy néhány nappal ezelőtt kiderült, a tavalyi pápalátogatás alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök kegyelmet adott a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatóhelyettesének.

K. Endrét azért ítélték el, mert nemcsak tudta, hogy az igazgató több gyereket is molesztált, hanem megírt egy hamis vallomást az egyik gyerek nevében ezzel a szöveggel: „én kitaláltam, hogy közösen kivertük a nemi szervem és hogy ilyet más gyermekkel is csinált már. Igazság az, hogy nem húzta le a nadrágom és nem fogta meg és nem verte ki.” Ezt a hamis vallomást pedig a saját irodájában a pedofil igazgató jelenlétében akarta aláíratni az érintett gyerekkel.

Az ellenzéki pártok tiltakoztak Novák döntése ellen, a Momentum például "Pedofilvédő Novák Katalin" feliratot lógatott a Sándor-palota előtt, a DK pedig a pápát is tájékoztatta az elnöki döntésről.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet