Amikor nem jön össze a banki csaló terve, és ideges lesz

“Rák a gyomrodba” - hallhatjuk az olvasónk által küldött hangfelvételen.

Néhány nappal ezelőtt egy budapesti telefonszámról kapott hívást egyik olvasónk. A kedves női, ám tagadhatatlanul gépies hang az OTP Bank ügyintézőjeként mutatkozott be.

Vagyis a hívás úgy kezdődött, mint minden normális banki beszélgetés. A hölgy először tájékoztatta olvasónkat arról, hogy beszélgetése rögzítésre kerül, majd közölte, hogy nemrég egy nagyobb utalás történt a számlájáról, és megkérdezte, hogy tud-e erről? A történet ezután vesz váratlan fordulatot.

Mivel olvasónk az egész beszélgetés során rosszul hallotta az „ügyintézőt”, ezért visszakérdezett, hogy pontosan milyen utalásokról van szó. Néhány másodpercnyi csend után a női hang hirtelen megváltozik, és már egészen emberien azt kiabálja a telefonba, hogy:

„Rák a gyomrodba”!

Olvasónk egyébként arra gyanakszik, hogy a hirtelen megváltozó hang és a stílus miatt valójában az elején egy "géppel" beszélt, az utolsó mondatot viszont már maga a csaló mondhatta, aki megszakította a beszélgetést. (Az „áldozat” a hívás után gondolkodott, hogy visszahívja-e a számot, de végül nem tette meg.)

Egyre gyakoribbak a csalások

Az utóbbi időben megszaporodtak a fenti esethez hasonló csalások. Olykor telefonon kér banki adatokat az ügyintézőként bemutatkozó személy, de előfordult olyan eset is, amikor a Facebookon jelentkeztek hamis vevők egy bizonyos termékért.

Nemrég többrészes cikksorozatban foglalkoztunk a különböző internetes és telefonos csalásokkal, melyekben a rendőrség is megszólalt. Ezeket a cikkeket ide, ide, ide, illetve ide kattintva olvashatja el.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet