Argentin tangó Sopronban

A Tango Harmony Budapest, Budai László világbajnok és az Argentin Tangó Táncszínház estje lesz április 13-án 19 órakor a Liszt-központban.

A tangó nemcsak tánc, a tangó muzsika, a tangó szerelem. A 19. század utolsó éveiben Bueons Airesben született, a zene és tánc által átélhetjük, megismerhetjük és leginkább élvezhetjük a szenvedélyt.

A Tango Harmony Budapest argentin tangó zenekar közkedvelt szereplője az európai tangó fesztiváloknak, milongáknak, és a Buenos Aires milongáinak. Az együttes tagjai a legmagasabb klasszikus zenei képzettséggel rendelkeznek, akiket magával ragadott az Astor Piazzolla zenéjéből áradó lüktetés, de a küldetésük a milongákon kedvelt hagyományos tangó zene irányába erősödött.

A tangó zene elkötelezett kutatóivá és előadóivá váltak, széles repertoárjuk gerincét a milongák legkedveltebb zenéi teszik ki, rendkívül jól táncolható előadásban, e mellett azonban számos koncert és show kedvelt előadói is, ahol a táncolható tangón túlmutató zenéken keresztül egyéb zenei kvalitásukat is felvillanthatják.

Külföldi turnéik során megfordultak Argentína, Ausztria, Csehország, Hollandia, Németország, Olaszország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Svájc, Szerbia, Horvátország színpadain.

Az egész estés tangó show-ban a magyar tangótánc legkiválóbb párosa és közössége lép színpadra, melyet követően lehetőség lesz a tangó alaplépéseit is megtanulni a művészektől. Az est sztárvendége Budai László táncos-koreográfus és táncpedagógus.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra