Az NSO szerint Sopron a kosárlabdázás fővárosa

A sportlap a férfi és női csapat szereplése nyomán jutott erre.

Sopron a magyar kosárlabdázás fővárosa lett: a férficsapat hihetetlen menetelése és a nők újabb, immár ötödik Euroliga final fourba kerülése után kijelenthető, hogy hazánkban nincs (és talán soha nem is volt Budapesten kívül) még egy olyan város, ahol két ilyen magas szintű kosárcsapat kényeztetné a nézőket hétről hétre – így kezdi méltatását a sportnapilap, majd részletezve a folytatja.

A fiúk
BB1.hu

A november 17. és február 16. közötti elképesztő győzelmi széria egészen más szintre emelte és helyezte a soproni kosárlabdát, ami egyébként is meghatározó és kikerülhetetlen szegmense volt a sportág magyarországi egészének. Íme a tények: a Sopron KC addig csak vergődő, kilenc meccséből hetet elveszítő férficsapata az edzőváltást – Dzunics Braniszlav helyére visszatért a görög Kosztasz Flevarakisz – követően egymás után 13 bajnoki mérkőzést nyert meg (az elsőt még a beugró segédedző, Bors Miklós irányításával).

A lányokról szólva ezt teszi hozzá: A város már eleve kiváltságos helyzetben van a nők miatt, ugyanis a Sopron Basket ismét jól haladt a női elitligában, az Euroligában a négyes döntő felé, amit el is ért csütörtökön, miután kiejtette a negyeddöntőben a francia Montpellier-t, és története során ötödször (abszolút magyar csúcs, a Pécsnek ez háromszor sikerült) a kontinens legjobb négy együttese közé jutott. Mindezeket összeadva a kosárláz az egekbe szökött a városban.

És a lányok
BB1.hu

Az írásban megszólaltatják a Sopron Basket szakmai igazgatóját, Sterbenz Lászlót, Miros Boriszovot, a férfi csapat erősségét, Meszlényi Róbertet, a Soproni Postás és a Sopron KC korábbi edzőjét, Kosztasz Flevarakiszt, a Sopron KC görög edzőjét, Fegyverneky Zsófiát, a Sopron Basket csapatkapitányát, szurkolókat és más játékosokat is, valamint olvashatunk egy rövid összeállítást a soproni kosárlabdázás történetéről. A teles cikk itt található , nem csak kosárlabda rajongóknak érdemes olvasmány.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport