Crvendakic visszatér Sopronba

Visszatér a bajnok és kupagyőztes Sopron Basket női kosárlabdacsapatához a szerb Aleksandra Crvendakic.

A klub emlékeztetett arra, hogy a saját nevelésű, honi státusszal rendelkező játékos 18 évesen érkezett Sopronba, majd hat NB I-es szezont követően a francia Lyont, a spanyol Salamancát és török Mersint erősítette. Júniusban a magyar negyedik hellyel zárult Európa-bajnokságon Crvendakic hat pontot dobott a magyarokkal szemben 81-75-re elvesztett csoportmeccsen.

Instagram/Aleksandra Crvendakić

Ugyancsak a tavaly Euroliga-győztes, a jelenlegi nemzetközi szezont viszont anyagi megfontolásokból kihagyó Sopronnál folytatja pályafutását a 27 éves Beatrice Mompremier, aki az amerikai egyetemi évek után három szezonon keresztül Győrben kosarazott, és magyar állampolgárságot kapott.

Crvendakic és Mompremier november második felétől áll Gáspár Dávid vezetőedző rendelkezésére.

„2018. április 22-én este Sopronban, az Euroliga döntőjében egy olyan hazai kezdőötös futott ki a pályára, amely sporttörténelmet írt” – jelentette ki Török Zoltán ügyvezető.

„Fegyverneky-Turner- Crvendakic-Milovanovic-Határ – nos, Aleksandra hazatértével ennek az ötösnek most valamennyi tagja újra a fedélzeten van, és akár együtt is a pályán lehet, közel hat év eltelte után. Ez az öt játékos együttesen több mint 40 (!) szezont 'szolgált' eddig klubunknál. Mi okosat lehet erre mondani? Ami volt, az lesz” – tette hozzá.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport