Díjat kapott Sopron a múzeumáért

A városi léptékű kategória I. díjával és a Magyar Urbanisztikai Társaság különdíjával jutalmazták Sopron önkormányzatát a Múzeumnegyedért.

Kihirdették a XXV. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat nyerteseit, az első díjat a Magyar Állami Operaház korszerűsítése kapta - közölte a szervező, a Nemzetközi Ingatlanszövetség (FIABCI) magyar tagozata pénteken az MTI-vel. Ez a projekt elnyerte a kulturális, valamint az örökségvédelmi kategória I. díját is.

A nívódíj pályázat II. díját és a szálloda kategória I. díját a Matild Palace, a Luxury Collection Hotel nyerte el a déli Klotild-palota átalakításáért. A III. díjat és az irodaház kategória I. díját a Mol Campus Kft., valamint a Finta és Társai Építész Stúdió kapta a Mol Campus elismeréseként. A lakóépület kategória I. díját a Bayer Property Zrt. nyerte el az A47 műemléki lakóépület felújításával. Az ipari kategória I. díját az Opera Vagyonkezelő Kft. vehette át a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyháza elismeréseként.

A városi léptékű kategória I. díjával és a Magyar Urbanisztikai Társaság különdíjával Sopron önkormányzatát jutalmazták a Sopron Múzeumnegyed kialakításáért.

A Múzeumnegyed négy ikonikus műemlék; a Storno-ház, a Tábornok-ház, a Fabricius-ház és a Tűztorony összekapcsolásával, a belváros szívében jött létre, s vált az ország egyik legigényesebben kialakított múzeumegyüttesévé.

Az oktatási kategóriában a TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft.-t ítélték a legjobbnak a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karáért, míg a tájépítészeti kategóriában Budapest XIII. kerületének önkormányzata a Vizafogó park fejlesztéséért, a vegyes funkciójú épület kategóriában pedig a Kozmo Hotel és Társasházi Lakások elismeréseként a Kima Studio Kft. lett az első helyezett.

A környezettudatos kategóriában az I. díjat a Skanska Magyarország Ingatlan Kft. vehette át a H2Offices 1. fázisának elismeréseként.

A Magyar Ingatlanszakmai Egyesület - a FIABCI Hungary - idén huszonötödik alkalommal hirdette meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatot. A magyar és a nemzetközi szakmai zsűri 11 kategóriában díjazta a magyar ingatlanfejlesztések legjobbjait, amelyek 2024-ben részt vehetnek a nemzetközi döntőn Szingapúrban.

A FIABCI Hungary 1997-ben hirdette meg először a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatot, hogy elismerje a magyarországi ingatlanfejlesztők kiváló teljesítményét, valamint hogy elősegítse a részvételt a FIABCI World Prix d'Excellence nemzetközi ingatlanfejlesztési pályázaton. Az eddigi 24 Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázat nyertesei sikeresen képviselték Magyarországot, 33 arany- és 44 ezüstérmet nyertek, így nagy nemzetközi elismerést szereztek. Ezzel Magyarország a legsikeresebb európai ország, és a világon a harmadik Malajzia és Szingapúr mögött.

A több mint 60 országban tevékenykedő Nemzetközi Ingatlanszövetség, a párizsi székhelyű FIABCI minden évben meghirdeti a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj pályázatot (FIABCI World Prix d'Excellence), amelynek célja egyebek mellett a legsikeresebb ingatlanfejlesztések kiválasztása, elismerése. A világ legrangosabb ingatlanfejlesztési pályázatán, amely 30 évvel ezelőtt indult, eddig 5 kontinens 37 országának ingatlanfejlesztői szerepeltek eredményesen.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra