Élete első felnőtt versenyén lett aranyérmes a soproni terepkerékpáros

Bár már közel négy éve versenyez, a Zselic Maraton volt az első, ahol felnőtt kategóriában indult az MTB Sopron - SMAFC sportolója, a 19 esztendős Balogh Dávid. Megnyerte.

- A kerékpározás régóta hobbim, öt éve kezdtem el komolyabban foglalkozni vele, és talán négy éve versenyzek is. Az eredményeim vegyesek, de azért általában ott szoktam lenni az élmezőnyben. Ha már egyszer verseny, akkor igyekszem kihozni magamból a maximumot - sorolja adatait bemutatkozásként a Vas- és Villamosipari Technikum végzős diákja. Nem a Zselic Maratonon állt először a dobogó legfelső fokára, oda harcolt ki magának helyet tavaly, sőt, tavalyelőtt is a nagykovácsi Crosskovácsi versenyen. Ami miatt most mégis szebben fénylik az aranyérme, az az, hogy ez volt az első versenye, ahol felnőtt kategóriában indult.

- Száraz volt a pálya, s ez nekem kedvezett. Harminckét kilométeres távon tekertem, másfél órán belül teljesítettem. Idén nem tűnt olyan nehéznek, mint tavaly, amikor a sárral kellett küzdeni, de azért ez nem könnyű pálya; nyolcszáz méter a szintkülönbség. Sokat jelentett nekem mentálisan, hogy egy sporttársam, Fenyvesi Csaba csaknem végig ott volt mellettem, így egymásnak is diktáltuk az ütemet. Az ő ideje még az enyémnél is jobb lett, de egy másik kategóriában versenyzett - mesélt a versenyről Dávid. Hozzátette, soproni kerékpárosoknak nem okoz gondot az emelkedő, rendszeresen járnak ki ők is a MTB-pályára.

Balogh Dávid belehúzott.
SMAFC

- Egyébként is nehéz lenne eljutni bárhová az Alpokalján felfelé tekerés nélkül - mondja nevetve Balogh Dávid. Az első felnőtt aranyérme érezhetően doppingolja, és fejben máris készül a májusi Crosskovácsira.

Az MTB Sopron - SMAFC legutóbbi eredménye

Két festői szépségű helyszínen versenyeztek legutóbb a kerékpárosok: a Zselic Maratonon és a Szlovákiai Drozdovóban XCO kupafutamon. A Zselicben a nagyobbak képviselték az MTB Sopron - SMAFC együttesét, míg Szlovákiában téliesnek mondható körülmények között versenyeztek a fiatalok.

Zselic Maraton , rövid táv, U-17: Fenyvesi Csaba 7., Szajvolt Bendegúz 14. Rövid táv (felnőtt): Balogh Dávid 1.

Drozdovó , U11: Honti Ágoston Viktor 2., U13WU: Nagy Tünde Lilla 4., U13: Bökönyi Huba Árpád 5., Honti Tamás Attila 10.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport