Elhunyt Ferge Zsuzsa

A magyar szociológia legendás alakja 92 éves volt.

Csütörtökön elhunyt a magyar szociológia legendás alakja, Ferge Zsuzsa - közölte Facebook-oldalán egykori tanítványa, Krémer Balázs szociológus.

Az MTA rendes tagja, az ELTE TÁTK egyetemi tanára, az MTA Gyermekszegénység Elleni Programiroda vezetője 92 éves volt.

Ferge Zsuzsa
ELTE-ÁJTK

Ferge Zsuzsa

Ferge Zsuzsa 1931-ben született Budapesten, 1953-ban szerzett közgazdaság-tudományi diplomát a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemen. 1968-ban szerzett kandidátusi, 1982-ben doktori címet, 2002-ben választották a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjává. Számtalan tanulmány és könyv szerzője, a magyar szociológia megkerülhetetlen alakja volt, MTA-tagsága mellett az Európai Akadémia, az European Academy of Yuste tagja is volt.

Munkásságát 1995-ben Széchenyi-díjjal, 1996-ban Pro Urbe-díjjal, 2001-ben Hazám-díjjal, 2002-ben pedig pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével ismerték el. 2007-ben kapta meg a Nagy Imre érdemrendet.

Legfőbb kutatási területe a szegénység, a marginalizáció és a gyermekszegénység voltak.

(Forrás: Wikipedia)

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet