Karanténzene virtuális vastapssal

Egy zenei játék miatt kezdett egyperces zenei verziókat alkotni Vida-Veres Imola, de mivel egyrészt ő is élvezte a feladatot, másrészt az online közönség is hálás volt érte, már a maga örömére is folytatja az egypercesek komponálását.

– Márciusban öt különböző egyperces zenei ötlet került fel a hálóra Jacob Collier-től szabad feldolgozásra és átértelmezésre ajánlva. Mivel a négyszeres Grammy-díjas fiatal zenész óriási kedvencem, vettem a lapot és felhívására én is elkezdtem a komponálást – avat az előzményekbe Vida-Veres Imola, a soproni Horváth József Alapfokú Művészeti Iskola tanára. A kétgyermekes anyukát már minden zenét kedvelő ismeri a régióban, hiszen munkája és családja mellett számos együttesben, formációban énekel, a Four Corners, a Sopron Gospel és a Local Vintage Company zenekarokban aktív énekese. S aki egyszer is hallotta gyönyörű hangját, biztosan fel is figyelt rá…

BeatSketch #1 - Jacob Collier (Imola version - Love Me In The Dark)

A karanténos időkben a fellépések elmaradása miatt felszabaduló energiái lehetővé tették, hogy zenei szösszeneteket és videókat készítsen – immár nem csak Collier felhívására.

– Azért készítem őket, mert nagyon szeretek kísérletezni a zenével, bármilyen műfajban. Egyébként a zenei ötletek közül több is van, amelyik kifejezetten saját dalnak készült, ezeknek a karantén-felvételei jelenleg is folynak zenész barátaimmal, remélhetőleg az elsőt hamarosan meg is tudjuk mutatni! A Youtube-ra töltöm fel ezeket az anyagokat, s a hozzászólásokból úgy tűnik, másoknak is tetszenek – mondta el szerényen a zenepedagógus. Mi azért „elloptunk” néhány hozzászólást az oldaláról: „Nem vagyok zeneértő, de ez valami csoda!”, „Többszörösen ad jelen körülmények között!”. És a többször visszatérő vélemény: „Ahhhh ez de joooo, még, még, még!”

Imola énekhangját több formációban és stílusban is csodálhatjuk.
Tarnai László Tatus
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra