Kiderült, mik lettek a Fertő-táj legszebb házai

Ravatalozó, családi ház és szálloda is viselheti a megtisztelő címet.

A Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület és a Civilek a Fertő-tájért Egyesület 2023-ban is meghirdette a Fertő-táj legszebb háza pályázatot három kategóriában. A felhívásra hat pályázat érkezett, amelyeket szakmai zsűri értékelt. A Bíráló Bizottság tagjai voltak: Fekete Szilárd építészmérnök, Fodróczy József építészmérnök, Kemenár Katalin tájház vezető, Körmendy János építészmérnök. A díjakat 2február 9-én Fertődön adta át Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője, valamint Ivanics Ferenc a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa elnöke - közölte a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület.

A Legszebb ház a Fertő-tájon 2023-ban a felújított épület kategóriában a fertőhomoki ravatalozó. Az átalakított épület tervezője Várhelyi Gergely építészmérnök, építtetője Fertőhomok Község Önkormányzata.

A hidegségi családi ház.

A Legszebb ház a Fertő-tájon 2023. új épület kategóriában Hidegségen, a Domb utca 11. szám alatt Kóczán Zsolt és Kóczán-Horváth Anikó családi háza. Tervezője Lieb Roland építész tervező művész.

A Legszebb ház a Fertő-tájon 2023. természet-, táj-, településkép-, klíma- és energiatudatos épületek kategóriában a hegykői Hotel HEGI Q. Felelős tervezője Józsa Dávid építészmérnök.

Különdíjat kapott a hegykői "Öregiskola" felújítása és plébániai közösségi házzá alakátása. A beruházás felelős tervezője Józsa Dávid építészmérnök volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet