Kosárlabda: a Szolnokot is megverte a Sopron

Mínusz húszról állt fel az Olajbányász, de a végjátékból a hazaiak jöttek ki jobban.

Sopron KC - Szolnoki Olajbányász 83-78 (25-17, 24-15, 18-20, 16-26)

Bajnokság, 22. forduló

Sopron, Novomatic Aréna

V.: Földházi Tamás Péter, Csabai-Kaskötő Brigitta, Török Róbert (Forrai Sámuel)

Sopron: Myers 19/3, Fazekas -, Borisov 5, Ford 9/9, Montgomery 19. Cserék: Mack 21/9, Csendes 3/3, Takács 3/3, Sitku 4, Werner -.

Szolnok: Solano 11/3, Pallai 4, Cummings 7/3, Subotic 7, Cakarun 18. Cserék: Pongó 10/6, Badzim 15/15, Kovács 4, Zsíros -, Taiwo 2.

Montgomery egy szép zsákolással adta meg az alaphangot, ráadásul a vendégeknél kevesebb, mint egy perc játék után Suboticot le kellett cserélni sérülés miatt. Az első szolnoki kosarat Pallai szerezte egy támadólepattanó után, amire Borisov ziccere érkezett, majd Montgomery is hozzátett kettőt (6-2). Sokkal jobban kezdtek a hazaiak, Pallai tartotta versenyben az Olajbányászt (8-4). Subotic vissza tudott állni, de ez sem billentette ki a soproniakat, időt kért Gasper Potocnik (13-6). Solano egy távoli duplával vétette észre magát és bár feljött négyre az Olajbányász, egy gyönyörű összjáték végén Montgomery faulttal együtt zsákolhatott (18-11). Innen sikerült csinálnia egy 6-0-ás futást csinálnia a szolnokiaknak, egyre olvadt a soproni vezetés (18-17). Ezúttal a hazaiak kapták el jobban a fonalat, így az utolsó percre 23-17-ről fordulhattak, ahol még négyet közé tettek. 25-17.

Mack egy hármassal jelentkezett, meglett ezzel a közte tíz a felek között, Cakarun hamar reagálni tudott (28-19). Ford is triplát dobott, ráadásul Csendes távolija is beesett, muszáj volt megint időt kérni Potocnik. Szinte nem tudtak hibázni távolról a hazaiak, rettentően sok hármast dobtak, Mack kosarával pedig már húsz volt közte, tizennégy perc játék után (42-22). Továbbra sem találta a játékát a Szolnok, de az is sejthető volt, hogy ezt a dobóformát negyven percen keresztül nem tudja tartani az SKC, így bejöttek húsz alá a nagyszünet előtt a vendégek. 49-32.

Szolnoki kosárral kezdődött a második félidő, Cakarun célzott jól, ráadásul Badzim triplája is célt ért, jobban kezdett a Szolnok, majd jött Myers két büntetője (51-37). Cakarun kapott egy technikai hibát, ebből Borisov szerzett egy pontot, majd Mack egy hármast is szerzett, megint kezdett ellépni a Sopron, Pongó hamar reagált (54-39). Büntetőkből kezdett elhúzni a hazai együttes, megint közelebb volt a húszhoz a differencia (60-41). Takács is bevert egy hármast, meg is lett a húsz, extázisban játszott az SKC. Egy kicsit újfent tudott kozmetikázni a Szolnok a negyed végére, de így is nagyon messze voltak az ellenfelüktől a piros-feketék. 67-52.

Badzim triplái tartották életben a vendégeket, feljött tizenkettőre a táró etap elején a Szolnok, Pongó távolijával pedig már csak kilenc volt közte, jött is az időkérés Kosztasz Flevarakisztól (67-58). Közel két és fél percet kellett várni a negyedik negyedben az első soproni kosárra, Myers szerezte, de megint érkezett egy Pongó távoli, majd Solano fejezett be egy gyorsindítást (69-63). Solano két büntetővel is próbálkozhatott, nyílttá vált a találkozó, ráadásul újra eladták a labdát a hazaiak (69-67). Mack kritikus pillanatban dobott triplát, Cummings válaszolt a sarokból (72-70). Kisvártatva az egyenlítés is meglett, Cakarun középtávolról talált be, négy és fél perc volt hátra. Cakarun újra jól célzott, összerogyott a Sopron, átvette a vezetést az Olajbányász (72-74).

Mack állhatott a vonal mögé, egalizált, ám Cakarun továbbra is a hátán vitte az övéit ezekben a percekben, két és fél perc volt hátra (74-76). Takács triplája lejött a sarokból, de Mack megint dobhatott kettőt (76-76). Cakarun szedett vissza egy támadólepattanót, faultolták, a közvetlen végjátékra előnyből fordult a Szolnok, ám egy perccel a vége előtt Myers nagyon fontos hármast dobott (79-78). Badzim távolija ezúttal lejött, de nem tudott kosarat szerezni a Sopron, fél perc maradt. Cakarun vétett egy támadóhibát, huszonegy másodperc maradt az órán. Odaütöttek a vendégek, Myers kettőből kettőt dobott, tizennyolc másodperc maradt (81-78). Badzim vállalta el, kimaradt, visszaszedte a támadólepattanót a Szolnok, ám Pongó is kihagyta, így pedig eldőlt, hogy zsinórban tizenharmadszor is győzelmet könyvelhet el a Sopron KC. 83-78 tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport