Kruder & Dorfmeister - Az osztrák DJ páros mindig divatban marad

A nemzetközileg is elismert duót régi kapcsolat fűzi Magyarországhoz. A SopronFesten is felléptek.

Újra Sopronban zenélt a Kruder & Dorfmeister osztrák duó, méghozzá a SopronFesten. Peter Kruder és Richard Dorfmeister befolyásos és fontos arcai a downtempo és chillout zenei stílusoknak. A kilencvenes években váltak ismertté nemzetközileg, különösen a „The K&D Sessions” című mixalbumuk révén, ami sok kritikai elismerést kapott. Nevük azóta szinonimája lett ezeknek a zenei stílusoknak. Több hazai formációt is megihlettek az elmúlt évtizedekben.

Nyugat.hu

Egyébként hosszú időre nyúlik vissza a DJ páros és a magyar közönség kapcsolata, hiszen az elmúlt harminc évben sokszor jártak Magyarországon. Nemcsak Sopronban, hanem a többi közt a Balatonnál is. Viszont az idén már nem jönnek felénk.

A duó még mindig divatban van, nyáron is tele lesznek fellépésekkel. Egyetlen egy lesz ezek közül hazájukban, Ausztriában, Kismartonban. Nagyon várják azt a bulit, hiszen barátaikkal együtt lépnek fel: a Thievery Corporation-nel, Bonobo-val, és Galiano-val. Most viszont itt van egy kis ízelítő arról, milyen volt a soproni buli.

Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra