Lakemania - Ahoi Fertő tó!

A Lakemania egy helyi kezdeményezés a globális éghajlati válság ellen.

A Fertő tó körüli, Burgenland Extrem névre hallgató híres teljesítménytúrát sokaknak nem kell bemutatni. A szervezők 2022-ben egy új eseményt is életre hívtak "Lakemania" néven, amit most harmadik alkalommal szerveznek meg.

A Lakemania egy helyi kezdeményezés a globális éghajlati válság ellen.

"Egyedül nem tudjuk megoldani, de minden apró dolog számít! És nem csak itt Burgenlandban, hanem az egész világon!" - hangsúlyozták a szervezők. Idei rendezvényük már többnapos, színes programmal várja az érdeklődőket és az indulókat május 17-19. között, Ruszton. Többek között kishajóvásárral, nemzetközi hírű oktatókkal tartott mesterkurzusokkal és workshopokkal, valamint sárkányhajózással várják az érdeklődőket.

Mindannyian egy csónakban evezünk - üzenik a szervezők.
Tobias Monte

Eddig három útvonalat jelentettek be a Facebook oldalukon , amiből kettő áttér Magyarországra is.

"Mindannyian egy csónakban evezünk - természetesen ez sok, az éghajlatváltozással kapcsolatos témára vonatkozik, de különösen a Fertő tóra! Mutassuk meg együtt, hogy a tó mennyire fontos számunkra kultúránk, identitásunk és mindennapi életünk részeként - mondták el a főszervezők.

Az rendezvény weboldalán további részletek is olvashatók .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet