Magyar Péter pártja három mandátumot szerezhet az EP választáson

A Fidesz tíz képviselőt küldhetne Brüsszelbe egy friss előrejelzés szerint.

Magyar Péter pártja, a TISZA három mandátumot szerezhet a közelgő európai parlamenti választásokon - derült ki a Europe Elects legfrissebb, az Euractiv számára készített előrejelzéséből, amit az rtl.hu szemlézett.

A portál megjegyzi, Magyarország új politikai erejének vezetője és Orbán Viktor miniszterelnök legfőbb kihívója ezzel az eredménnyel nem fogja tudni jelentősen meggyengíteni a nehéz hónapokat a háta mögött tudó Fideszt.

Az előrejelzés szerint

 • a Fidesz tíz
 • a TISZA három
 • a DK három
 • a Kutyapárt kettő
 • a Momentum pedig egy mandátumot szerezhet a június 9-i választáson.
 • Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Kérjük válasszon:

  Hozzásszólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet