Megint rengett a föld Ausztriában

Kedden hajnalban újabb 4,0-es erősségű földrengést regisztráltak Sankt Johann in Tirol térségében. A földmozgás jól érezhető volt, az osztrák GeoSphere Austria földrengésszolgálathoz már többszáz bejelentés érkezett.

St. Johannban 4-es erősségű földrengés volt kedden hajnali 4 óra 50 perckor - jelentette az Osztrák Szeizmológiai Szolgálat (GeoSphere Austria). Az éjszakai idő ellenére a rengés megijesztette az álmukból ébredő embereket és nagy bizonytalanságot okozott, márcsak amiatt is, hogy már egy hete mérnek kisebb földrengéseket a térségben. Közülük a kedd reggeli volt eddig a legerősebb.

Jelentősebb károkról egyelőre nem tudni, de az ügyeletes szeizmológus szerint ekkora földrengés kisebb repedéseket már okozhat a vakolatban. A földrengésügyi szolgálat a lakosság folyamatos visszajelzéseit kéri a hatásokról.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Katasztrófavédelmi hírek