Megnyílt a soproni VINODOM, a soproni bor agórája

Átadták a VINODOM Közösségi Vinotékát a soproni Deák téren. A felújított épület nem pusztán a borvidék nedűinek kiváló bemutatóhelye, hanem a soproni borászok összefogásának is jó példája.

„A bor kultúránk része, egy karakteres városhoz pedig karakteres bor illik” – köszöntötte a VINODOM Közösségi Vinotéka átadására meghívottakat Farkas Ciprián polgármester. Tény, Sopronnak van zászlósbora, karakteres is. Hogy ez lenne a legjobb vörösbor, ízlés dolga, de a soproniaknak biztosan az. Hogy más is megízlelje, ahhoz az kell többek között, hogy minél többen tudjanak róla és megkóstolhassák. A Deák téren nyílt VINODOM erre is tökéletes helyszín lesz.

A VINODOM-ban a soproni borászok bemutathatják termékeiket.
Enyugat.hu

Rókusfalvy Pál, nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos is ezt hangsúlyozta. A nemrég elkészült bormarketing-stratégia az innováció mellett a közösségépítésre helyezi a hangsúlyt, erre pedig máris tökéletes példa a soproni VINODOM. A Deák tér közepén felújított egykori Kocka büfé a Soproni Borvidék Hegyközségének és a Soproni Borút Egyesületnek a közös pályázatából alakulhatott át vinotékává, a soproni önkormányzat támogatásával.

„A történelem folyamán számtalan változáson mentünk keresztül, megőrizve hagyományainkat, és a jövő felé tekintünk. Az elmúlt két évben csendes, de határozott lépésekkel haladtunk előre. Újragondoltuk a borvidéki stratégiánkat, aktualizáltuk a termékleírásunkat, intenzívebben jelenünk meg a közéletben és a virtuális térben, és ami a legfontosabb, valódi közösséget építünk” – mondta el az ünnepélyes megnyitón Molnár Ákos, a Soproni Borvidék Hegyközség elnöke, aki Schneider István Gábor borvidéki fejlesztésekért felelős alelnökkel a motorja volt a vinotéka létrejöttének.

Molnár Ákos elnök az összefogás fontosságáról beszélt.
Enyugat.hu

„Az a célunk, hogy megőrizzük a borvidékünk értékeit, ugyanakkor megfeleljünk a modern kor elvárásainak. Ez nem csupán a mi felelősségünk, de a jövő generációi felé is kötelességünk” – emelte ki az elnök, aki szerint a VINODOM nem pusztán kereskedelmi egység, jóval több annál: élő közösségi tér, ahol a termelői és fogyasztói edukáción túl a magas kultúrának is helyet adnak.

A borvidék borászainak összefogása látszik a kínálaton: szinte az összes borvidéki bor megtalálható a polcokon.

A soproni bor szentélyévé válhat a vinotéka.
Enyugat.hu
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet