"Milliárdokkal dobálózunk, közben meg filléres gondjaink vannak"

Sopronban a Kétfarkú Kutya Párt is indít jelölteket a 2024-es önkormányzati választáson. Listavezetőjük és polgármesterjelöltjük Holpár Csaba.

Három gyermek édesapja a 42 esztendős, nős Holpár Csaba, aki a Kétfarkú Kutya Párt színeiben indul Sopron polgármesteri tisztéért a választáson. Szociálpedagógus és családpedagógus főiskolai diplomával is rendelkezik, harmadik diplomáját pedig a Károli Gáspár Református Egyetemen szerezte szociológia szakirányon, egyetemi szinten. Ezen a területen kutatásokat jegyez és publikál is.

Volt mentős, szociális ügyintézőként dolgozott a soproni polgármesteri hivatalban is. Másodállásban évekig tartott előadásokat autósiskolában, mint elsősegély-oktató, majd - ahogy sokan mások - Ausztriába ment pénzt keresni.

Alapítója és kuratóriumi elnöke az Esély Sopronért, Sporttal az Egészségért Alapítványnak, ahol egészségügyileg és szociálisan nehéz helyzetbe került embereket igyekeznek segíteni és visszaterelni a társadalomba. Tagja a Mensa HungarIQa soproni csoportjának is, ezen belül az IQva vezetője, ahol rendszeresen szerveznek különböző szabadidős tevékenységeket, társasjátékozásozást, sportprogramokat, előadásokat és vetélkedőket.

Holpár Csaba

Véleménye szerint a nagyprojektek szépen elkészültek Sopronban, csak mellette alapvető dolgokat nulláztak le, például tavaly a fél város sötétségbe borult, komplett városrészekben nincs posta és ritkán jár a busz. Ahogy bemutatkozásában fogalmazott: milliárdokkal dobálózunk, közben meg „filléres” gondjaink vannak.

A játszótereken nincs árnyék, és az illemhelyek hiánya is rendszeresen gondot okoz. Szükség lenne pelenkázóval ellátott WC-kre, mivel itt jellemzően hosszabb időt töltenek el a családok.

Az egész város tele van elhagyott épületekkel, a Fertőre öt éve nem lehet kimenni, a cölöpházakat ledózerolták, a fél város ingázik és a helyi vállalkozók egy jelentős része is az így hazahozott pénzekből él. Gondot jelent, hogy az ország és a város vezetése 2015 szeptembere óta tétlenül nézi, hogy a határon vegzálják a dolgozni vágyókat, illetve azt is, ahogy újabb és újabb kishatárokat zárnak be. Gyakorlatilag már csak a soproni nagyhatár maradt, és ebből adódóan sokszor a Jerevánon áll a sor vége reggelente. A városszerte bezárt üzletekben és garázsokban laknak komplett családok, megfelelő közművek nélkül - sorolja a problémákat Holpár Csaba. Szerinte egykor ez a város az ország kis ékszeres doboza volt, de mára sajnos egy csúnyán túlzsúfolt munkásszálló lett.

A Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelölteket is indít, amint megvannak az aláírások és azokat elfogadta választási iroda, nyilvánossá és jogerőssé is válik a névsor. A párt nem akar mellébeszélni és túl nagy illúzióik sincsenek, de a lista elején szereplők képzést is kaptak, és felkészültek.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet