Most a Mi Hazánk rendezne olimpiát Magyarországon

Hasonló indokokkal, mint annak idején a Fidesz.

Társadalmi és politikai vitát kezdeményez a Mi Hazánk Mozgalom arról, hogy Magyarország pályázza meg a 2036-os nyári olimpia megrendezését – jelentette be csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke, országgyűlési képviselője - írja a 24.hu .

Novák úgy véli, a nyári olimpiák – az infrastrukturális beruházások haszna mellett – hosszú távon lendítik fel a rendező régió gazdaságát, idegenforgalmát, jótékonyan hatnak a nemzeti önbecsülésre és a tömegsport fellendítésén keresztül a társadalom egészségi állapotára is.

Hozzátette: Magyarország idén rendezi meg a vizes világbajnokságot, a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, ráadásul az olimpia lebonyolításához szükséges létesítmények jelentős hányada rendelkezésre áll.

Azt is hangsúlyozta: a tervezés és a beruházás során is bevonnák a civil szervezeteket és a pártokat a felügyeleti feladatok ellátásába, ezzel is segítve a csúcsra járatott korrupció visszaszorítását. A Momentum 2017-es Nolimpia-kampányának sikeres aláírásgyűjtése után Magyarország visszavonta pályázatát a 2024-es olimpia megrendezésére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Közélet