Mozgalmas hétvége után a Shotokan Tigrisek SE

Sajtótájékoztató, edzések, klasszikus zene és múzeum – erről szólt a hétvége.

A Shotokan Tigrisek SE tagjai és vendégei sűrű és fárasztó hétvégén vannak túl. Pénteken a Shotokan Karate-do International Magyarországi Szövetsége Győrben tartott sajtótájékoztatót, mivel augusztus 22. és 27. között ott rendezi meg a szervezet világbajnokságát.

A soproni egyesületből is többen készülnek és küzdenek, hogy a magyar válogatott tagjaiként ott lehessenek a tatamin. A rendezvényen vendégként részt vett Nobuaki Kanazawa 8. danos mester is, aki a világszervezet elnöke. A mester a sajtótájékoztató után Sopronba látogatott, ahol lehetőség volt ismét tanulni tőle.

Mestertől tanulhattak a soproni karatésok.
Shotokan Tigrisek SE

Az edzések után kezdődött el az ausztriai Pfaffstattenben a V4 Gen Mini-Grant pályázat második fordulója. Novemberben Sopronba látogattak osztrák és cseh fiatalok, most pedig a helyi karatésok látták vendégül a magyar és cseh résztvevőket. Három nap alatt az edzéseken és kulturális programokon több mint százan vettek részt.

Az edzéseket dr. Uray Iván mester tartotta Debrecenből magyar és osztrák edzők segítségével. Szombaton az utolsó edzés után a Heuriger Lafferbe vették az irányt, ahol a helyi szervezők vacsorával és klasszikus zenével várták a fiatalokat. A helyi zeneiskola diákjai után a helyi karate edzőt, Heinrich Fuhrmannt is tagjai között tudható zenekar mutatott be műveket az elmúlt évszázadok ausztriai zenéjéből. A rendezvényt a település polgármestere, Christoph Kainz is megtisztelte és köszöntötte a vendékeket.

„A vasárnap reggeli edzés után a traiskircheni városi múzeumot látogatták meg a fiatalok, amelyet csak a résztvevők miatt nyitottak ki. Két csoportra osztva kaptak részletes tárlatvezetést. Nem csak a helyi kultúrát és történelmet ismerhették meg a gyönyörűen kialakított kiállítótermekben, hanem Ausztria legnagyobb tűzoltó-gyűjteményét is megcsodálhatták” – számolt be a hétvégéről az egyesület vezetője, Gáncs Krisztián.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport