Nagy meccsen kapott ki az SKC Körmenden

Az utolsó percig nyílt volt a találkozó.

Egis Körmend - Sopron KC 84-77 (28-19, 19-17, 21-25, 15-16)

Bajnokság, 24. forduló

Körmendi Városi Sportcsarnok

V.: Cziffra Cs. Zs., Tőzsér D. K., Török R. (dr. Páli K.)

Körmend: Stokes 27/12, White 10, Martinez -, Szavics 13/9, Gordon 7. Csere: Ferencz 16/6, Durázi 7, Takács 4, Kiss M. -.

Sopron: Mack 18/9, Myers 13/6, Q. Ford 12/3, Sitku -, Montgomery 20. Csere: Takács -, Boriszov 12, Werner -, Supola 2, Fazekas -.

A bajnokság 24. fordulójának rangadójára készültek a csapatok Körmenden, ahol a vasi együttes fogadta a bajnokság top formájában lévő Sopron KC-t.

Montgomery zsákolásával indult a találkozó, amire Stokes válaszolt egy triplával. A két amerikai csapata legjobbja volt az első negyed során, mindkét játékos 11-11 pontig jutott az első negyed során. Szorosan alakult a találkozó első szakasza, pár ponttal a Körmend tartott előrébb. 12-12-nél egyenlített a Sopron, majd utána megléptek a vasiak. Hiába jött a soproni időkérés, csak átmenetileg sikerült közelebb kerülniük a vendégeknek, mert a negyed hajrája a körmendieké volt (28-19).

Myers triplája indította a második negyedet, majd Boriszov és Montgomery is betalált, miközben a túloldalon csak Durázi egyik büntetője ért célba. 29-26 után azonban megint időben kapcsoltak a hazaiak, és Ferencz, valamint Gordon duplája után már hét pont volt a felek közötti különbség. Nem akart leszakadni a Sopron, Myers újabb hármast küldött a helyére, de az egyenlítés továbbra sem jött össze. Sőt a vasiak kapcsoltak magasabb sebességi fokozatba, és Stokes büntetői után már 45-34 volt az állás. Ez a különbség már megmaradt a felek között a nagyszünetig (47-36). A félidő záró krónikájához hozzátartozik, hogy a soproniak vezetőedzője, Flevarakisz olyan vehemenciával reklamált, hogy azt a játékvezetők egy technikaival jutalmazták.

Ott folytatta a Körmend, ahol az első félidő végén abbahagyta. Ferencz bedobta a technikaiért megítélt büntetőt, majd Stokes értékesített egy közelit. Flevarakisz kért időt, ezzel megszakítva a hazaiak 8-2-s rohanását. Boriszov egy duplával, majd Ford büntetőkből hozta közelebb csapatát, de még így is 14 pont volt a differencia a két csapat között. Mielőtt lendületbe jöhettek volna a soproniak, Stokes vágott be egy triplát, ami már a 22. pontját jelentette. A következő percekben megakadt a körmendi támadójáték, ezt kihasználva feljött 62-53-ra a Sopron. Szavics triplája a legjobbkor jött hazai szempontból, amire Mack válaszolt. Úgy nézett ki, hogy Gordon duplája zárja a negyedet, de Mack triplája még dudaszóra belefért (69-61).

Újra nyílttá tette a találkozót a Sopron, a 31. percben Ford hárompontosát követően már csak öt ponttal vezetett a Körmend. A túloldalon Szavics talált be, amire Montgomery válaszolt büntetőkből. 75-70-nél több támadást is elrontottak a vendégek, miközben Ferencz a helyére küldött egy távolit, majd egy gyorsindítást is befejezett. Kritikus szakaszt sikerült megnyernie a hazaiaknak, tízpontos különbségről kellett volna felállnia a soproniaknak. Nem adták fel azonban a vendégek, Myers távolról, Boriszov pedig középtávolról talált be. 80-75 állt az eredményjelzőn a 39. percben. Hiába jött a hazai időkérés, White eladta a labdát, majd Montgomery közelijével még közelebb kerültek a vendégek. Már úgy tűnt, hogy kivédekezi a Sopron az ellentámadást, de Szavics triplája az utolsó pillanatban még belefért, ezzel gyakorlatilag eldöntve a meccset. A végén még Ferencz büntetője pontos volt, ezzel beállítva a végeredményt (84-77 - tudósít a BB1.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport