Nagyon alacsony részvételi díjjal csalogatták honvédelmi táborokba a gyerekeket

Állami támogatással oldották meg ezt.

Pénzzel biztosította a kormányzat, hogy népszerűek legyenek idén a honvédelmi táborok – írja a G7 .

A portál szerint az energiaárak elszállását és az infláció megugrását követően a gyerektáborok is megdrágultak, az ottalvós, programokban bővelkedő táborok ára gyerekenként akár már a százezer forintos határt is átlépte.

Az ottalvós táborok átlagosan 70, a napközisek 45 ezer forintba kerülnek, és az elmúlt öt évben átlagosan másfélszeresére emelkedett a táborok részvételi díja.

Ezzel szemben a Magyar Honvédség által szervezett, tehát államilag támogatott táborok részvételi díja idén naponta és fejenként 3500 forint volt, ami tartalmazta a szállást, a napi ötszöri étkezést és a programokat is. Így egy ötnapos tábor részvételi díja 17,5 ezer, egy hatnaposé 21 ezer forint volt.

Nem meglepő tehát, hogy a 2023-as szezonban harmadik legnépszerűbb táborozási formája a honvédelmi tábor lett, több mint négyezer résztvevővel.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet