Négy edző, negyven sportoló - sikeres edzőtábort tartottak a SMAFC atlétái

Győrben, az olimpiai sportparkban tartotta edzőtáborát a SMAFC atlétikai szakosztálya. Közel negyven gyerek és fiatal sportoló koncentráltan, és nagyon jó körülmények között dolgozhatott.

Tizenkét éves volt a legfiatalabb, huszonkét esztendős a "legidősebb" sportoló a SMAFC idei atlétikai edzőtáborában, amit - ahogy a korábbi években is - a győri olimpiai sportparkban tartottak. Többpróbázók, rövidtávfutók, ugrók és távfutók a nekik leginkább megfelelő edzéstervek alapján dolgozhattak. Semmi másra nem kellett figyelniük, mint edzőikre és önmagukra.

- A körülmények kiválóak Győrben, itt rendezték anno az EYOF-ot is, így minden egy helyen van a pályaszállástól az étkezési lehetőségekig, de ami talán a legnagyobb különbséget adta az otthoni viszonyokhoz képest, hogy atlétáink fedett helyen is edzhettek. Van futófolyosó és távolugró gödör is beltéren, ahonnan nem csak az eső, de a tűző nap elől is el tudtunk bújni - fogalmazott Nagy Nikolett edző.

Négy szakember irányította a táborozókat, akikkel délelőtt és délután is foglalkoztak, de persze jutott idő a kikapcsolódásra, feltöltődésre is, egyik délután kipróbálták például az újonnan átadott Rába Quelle élményfürdőt, ami mindenkinek nagyon tetszett!

A legjobb körülmények között készülhettek a soproni atléták.
SMAFC

- Elsősorban természetesen a munkáról szól az edzőtábor; van akinél a finomhangolásról, másnál egy erősebb edzésmunkáról. Az atlétikai országos bajnokságoknak még nincs vége, tehát vannak sportolóink, akiknek arra szolgált a tábor, hogy még egy utolsó, nagy felkészítésben legyen részük. A közös munka és az egyhetes együttlét ugyanakkor nagyon jó csapatépítő tréning is, sokkal erősebb kapcsolatokkal jöttünk haza, mint ahogyan elutaztunk. Összességében sikeres és eredményes volt az SMFC edzőtábora - értékelt munkatársai nevében is Nagy Nikolett.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport