Nem kapott frekvenciát a TV2 Csoport Szerbiában

Megállni látszik a médiabirodalom terjeszkedése.

Hiába pályázott Szerbiában több analóg frekvenciára is a TV2 Csoport, azok közül egyet sem nyertek el – írja a Media1.

A portál szerint a szerb médiahatóság pénteken hirdette ki az öt szabad hely közül négyre meghirdetett pályázatok eredményét, melynek értelmében továbbra is azok a csatornák sugározhatnak adást, akik eddig is tették.

A lap szerint arról viszont megoszlanak a vélemények, hogy ezeknek a csatornáknak – a TV Pinknek, a TV Prvanak, a National Happy TV-nek és a TV B92-nek – meg kellett-e hosszabbítani a szerződéseit, mivel azok állítólag elég sok kifogásolható (trash) műsort sugároznak. A testület az indoklás szerint a szakma és a lakosság érdekeit vette figyelembe a döntésnél.

A hatóság emellett közölte, az ötödik, szabad frekvenciát később megpályáztatja a nagy érdeklődésre való tekintettel, a négy helyre ugyanis összesen 14 pályázó volt, köztük a Mészáros Lőrinchez köthető TV2 Csoport is.

Nem ez lenne az első terjeszkedés

A TV2 Csoport terjeszkedése nemzetközi szinten nagyjából két éve kezdődött, amikor a társaság felvásárolta a szolvén Planet TV-t, ahol olyan műsorok is láthatók, mint az Exatlon és a Legyen Ön is Milliomos ottani változata.

A lap még kitért arra is, korábban a TV2 Csoport elnöke, Vaszily Miklós egy interjúban elmondta, szerették volna megvenni az RTL horvátországi leányvállalatát, de ez végül nem jött össze nekik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet