Nem üzemel a balfi ivókút, felszámolás alatt a cég

Felszámolás alatt áll a balfi áványvizet palackozó cég, nem működnek a szivattyúk, sokak csalódására már az ivókút sem üzemel.

Karbantartás miatt átmenetileg nem üzemel - ezzel a felirattal fogadja egy tábla a vízért érkezőket a balfi gyógyvíz kútjánál. A környékről sokan jártak ide vízért, például az az idősebb kapuvári házaspár is, akik csalódottan szembesültek azzal, hiába kanyarodtak le a főútról Balfra. Ahogy a kerékpárosok sem tudják megtölteni már a kulacsaikat, és a helyiek is hiába jönnek a kúthoz.

Nem folyik. A helyieknek is, a távolabbról érkezőknek is hiányzik a megszokott gyógyvíz.
Töreki Tibor

Karbantartásnak egyébként nyoma sincs az üzemnél. Azt tudják a helyiek és a nyilvános adattár is megerősíti, hogy a palackozót üzemeltető cég felszámolás alatt áll. Valószínűleg az áram kikapcsolása miatt nem működik a nyilvános ivókút sem, hiszen a szivattyú is leállt.

Csendes az üzem udvara, semmi nem látszik a karbantartásból.
Töreki Tibor

Körbejártuk az épületet. Egy részen a régi kerítést is benyomta valami vagy valaki, szemmel láthatóan nincs élet az üzem területén. Az alsó, régi forrásból folyik ugyan a víz, de itt senki sem inna a kővályúból, az algás, zöld vízből...

A régi kút vize emberi fogyasztásra alkalmatlan...
Töreki Tibor
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet