Nyit a soproni Múzeumnegyed

A beruházás régen kész, most már a felújított épületeket és a megújult kiállításokat is megnézhetjük. Tóth Imre maradt az igazgató.

Különleges múzeumi tér jött létre a Storno-ház, a Fabricius-ház és a Tábornok-ház összekapcsolásával, gyönyörű közös udvaruk fölé egy üvegtetőt is húztak, amin keresztül a Tűztornyot is látni lehet.

A több mint három milliárd forintból megvalósult beruházás már régen elkészült, az átadást tavaly kora őszre ígérték, de jött a rezsiválság, a múzeum nem nyitott ki.

Kívülről szép, most már megnézhetjük belülről is.
Enyugat.hu

Időközben a Soproni Múzeum igazgatójának, Tóth Imrének is lejárt a mandátuma, ám a múlt héten kiderült, továbbra is ő irányíthatja a még nagyobbá vált intézményt. Tóth Imrét ellenszavazat nélkül nevezte ki Sopron közgyűlése.

Most azt is nyilvánosságra hozták, hogy június 6-án, kedden megnyitja kapuit a Múzeumnegyed és 10 órától új kiállításokkal várják az első látogatókat.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra