Ők kapják idén Sopron díjait

Eperjes Károly színművész Sopron díszpolgára lesz, Pro Urbe Sopron díjat pedig dr. Gömöri János régész vehet át Sopron napján. Szavazott a közgyűlés az idei kitüntetésekről.

Novemberi közgyűlését tartja csütörtökön Sopron képviselő-testülete, s több más mellett az idei kitüntetésekről is döntöttek. Bárki tehetett javaslatokat a helyi elismerések valamelyikére, ezeket bizottság értékelte, majd a szakbizottságok véleményével együtt kerültek a közgyűlés elé. A szavazás eredményneként 2023-ban Eperjes Károly színművész lesz Sopron díszpolgára. Pro Urbe Sopron díjat kap dr. Gömöri János régész. Civitas Fidelissima díjat vehet át Králik Tibor, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja, valamint a Zettl-Langer Gyűjteményi Alapítvány. Posztumusz Dr. Király Jenő díjat szavaztak meg az idén elhunyt dr. Horváth Zoltánnak. Ugyancsak Dr. Király Jenő díjat érdemel dr. Pintér Katalin. Humanitás díjat vehet ár dr. Éger István, a Magyar Orvosi Kamara volt elnöke. Sopron Kultúrájáért díjat adományoz a város Horváth József előadó számára.

Sopron Kiváló Pedagógusa díjban részesül Tomopulu Andromáhi és Tscheki Katalin. Sopron Sportjáért díjassá válik Szittner Lajos testnevelő. Fajkusz Benedek Lukács veheti át a Sopron Ifjú Tehetsége díjat.

Sopron Szolgálatáért díjat adományoz a város Fülöp István Andrásnak, Csonka László kapja az Ifj. Flandorffer Ignác díjat, Baranyai Gábor pedig a Wälder József díjat.

Sopronért Emlékérmet vehet át Sopron napján dr. Bakai Judit, Both Balázs költő, Csányi László, Csoltói József, a Hermesi Hegylakók Gasztronómiai Hagyományőrző és Kulturális Egyesület, Hirschler Vilmos, Kiss Lajos, Marton Tamás, Martos Virág, a Scarbantia Társaság, Shmilliár Tamás, Szemző Gábor és Taschner Tamás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet