Pattanjon nyeregbe és próbálja ki magát a soproni erdőben!

A SMAFC tájfutó szakosztálya és a soproni sportfelügyelet a hétvégén rendezi meg a Tájkerékpáros Hosszú távú Magyar és Osztrák Kupa futamát a Szárhalmi erdőben. A versenyre családokat és kerékpározni szerető amatőröket is várnak!

A Nemeskúti úti vadászház lesz a kétnapos tájkerékpáros verseny központja. Szeptember 30-án, szombaton 13 órakor indítják a középtávon indulókat, vasárnap 10-kor a hosszútáv versenyzőit - ad tájékoztatást a rendezvényről Molnár Tibor, a SMAFC tájfutó szakosztályának vezetője. Fontos, hogy a profik mellett nyílt és családi kategóriában is lehet nevezni a sopronitajfutas_KUKAC_gmail_PONT_com e-mail címen! Molnár Tibor szerint, aki kerékpározni tud és látott már térképet, annak menni fog. Sőt, hatalmas élményt jelent majd a természet, a mozgás, a jó levegő, a sportbarátok társasága. A versenyen előre láthatólag több mint száz kerékpáros vesz részt, úgyhogy a kétnapos verseny egyben a környék sportos kerekezőinek nagy találkozója is.

Erdőben biciklizni különleges élmény. Versenyezni pláne!
Horváth Pál

- Sem a tereptől, sem a távoktól nem kell tartania annak sem, aki először vesz részt ilyen programon. Az erdős, kertes, szőlőültetvényes terület változatos, de többségében jól tekerhető úthálózattal rendelkezik. Az indulók megkapják a térképet, ami alapján gond nélkül letekerhetik a távokat. Légvonalban huszonöt kilométer lesz a leghosszabb, ami kerékpárral nyilván ennél azért jóval több lesz, a szintkülönbség ötszáz méter körüli. A családoknak a hat kilométeres rövidtávot ajánljuk - ismertetett még fontos részleteket a szakosztályvezető.

A programon való részvételhez nem szükséges egyesületi tagság, sem versenyengedély, egy dolog azonban a kötelező: ez pedig a bukósisak. Senki se felejtse otthon...

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport