Poller Piknik a határon

Poller Piknik elnevezéssel szerveztek zenés-táncos, békés demonstrációt az ágfalvi civilek a somfalvi határon.

A Somfalva (Schattendorf) határába telepített pollerek (aszfaltba süllyedő oszlopok) ellen tartottak demonstrációt vasárnap délután az Ágfalva és Somfalva közötti mezőn. A zenével, tánccal, zsíros kennyérrel, süteményekkel igazi piknikhangulatot alakítottak ki a szervezők, ugyanakkor a felszólalásokból az is egyértelművé vált: a résztvevők a kishatárátkelő lezárása ellen tiltakoznak.

Sokkal több ingázó használta az ágfalvi határt, mint ahányan részt vettek a demonstráción.
Töreki Tibor

Horváth Gyula és Tauber Ferenc állt az élére annak a civil csoportnak, akik transzparensekkel is kifejezésre juttatták véleményüket: ne akadályozzák az unión belüli szabad mozgást!

Táblákon is elmondták...
Töreki Tibor

Gaál Andrea magyarul, Ferstl Melinda németül mondta el a körülbelül száz résztvevőnek: "A határhoz vezető út uniós pénzből készült nekünk és értünk, hogy összekössön minket egymással. A barátok, családok, rokonok és települések közötti kapcsolatok helyreállítása, a mobilitás növelése, a gazdasági kapcsolatok kialakítása, a térség és a turizmus fejlesztése volt az eredeti cél és ez maradt mind a mai napig. Ennek mi valamennyien részesei vagyunk, a határzárral ezt akarják tőlünk elvenni.."

Piknik és demonstráció egyben.
Töreki Tibor
Gaál Andrea és Horváth Gyula. Csapatot szerveztek.
Töreki Tibor
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet