Rendhagyó pályaválasztási szülői értekezlet Sopronban

A beiskolázásról, a pályaválasztásról kapnak széleskörű tájékoztatást a soproni szakképző iskolák iránt érdeklődők szülei december 4-én, hétfőn 17.30 órakor a GYIK Rendezvényházban.

A Soproni Szakképzési Centrum kiemelt feladata a beiskolázás előkészítése, a pályaválasztás előtt álló tanulók és szüleik informálása a szakképzési oktatási rendszerről és lehetőségeiről. Ennek megfelelve szeptember vége óta számos pályaválasztási rendezvényt tartottak: iskolai nyílt napokat, tájékoztató rendezvényeket, programokat az általános iskolákban. A pályaválasztási rendezvényeik sorát az általános iskoláknak, a nyolcadik évfolyamok osztályfőnökeinek és pályaválasztási felelőseinek tartott konzultációval nyitották, ezt követték az iskolai nyílt napok, amelyeken az általános iskolás tanulók akár szülővel, akár pedagógus kíséretében betekintést kaphattak a szakképző iskolák tevékenységébe és a szakmai képzésekbe. Az iskolai nyílt napok sorában szerepelt a „Szakmák délelőttje” is, amelyre a tanulók utaztatását is támogatta a Soproni SZC. Az eseményen idén közel háromezer diák vett részt a kísérőikkel.

Nem is olyan könnyű kiválasztani a legjobb lehetőséget.
Pixabay

Idén első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal rendezik meg Rendhagyó pályaválasztási szülői értekezletüket. A centrum célja, hogy az eddig átadott és megismert pályaválasztási információkat egy csokorba szedve, a pályaválasztás előtt álló tanulók szüleit segítsék abban, hogy megalapozott döntést hozhassanak gyermekeik továbbtanulását illetően. A rendezvényen szó lesz arról, kinek és miért érdemes a technikumi vagy a szakképző iskolai képzést választania, mit jelent az ágazati képzés, mit takar a duális képzés, miben rejlik a megújult szakképzési rendszer rugalmassága, milyen átjárhatósági lehetőségek vannak az iskolatípusok, illetve képzések között, ki kaphat szakképzési ösztöndíjat, kinek ajánlják az okleveles technikusképzést, milyen utak vezetnek a felsőoktatásba. Az általános tájékoztatót követően a Soproni Szakképzési Centrum nyolc szakképző intézménye és soproni kollégiuma egy-egy kiállítói standnál várja az érdeklődő szülőket és tanulókat, ahol kötetlenül, közvetlenül és célirányosan feltehetik kérdéseiket, megismerkedhetnek az intézmények képzéseivel.

A rendezvényen elérhető lesz Középiskolai felvételi tájékoztató kiadvány, amely szintén átfogó információt nyújt a beiskolázásról és képzéseinkről.

A résztvevőket köszönti majd Sopron polgármestere, Farkas Ciprián is, közreműködnek a Soproni SZC Handler Nándor Technikum tanulói.

A programra előzetes regisztráció nem szükséges, minden hetedik és nyolcadik osztályos tanulót és szüleit várják.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet