Szövetségi edző lett a Sopron KC másodedzője, Bors Miklós

A szakember a nyári Eb-re készíti fel az U20-as magyar válogatottat.

A fantasztikus győzelmi sorozatot magáénak tudó Soproni KC másodedzőjét, Bors Miklóst kérte fel az MKOSZ a 2002-2003-as korosztály, azaz az U20-as férfi válogatott vezető edzőjének. A fiatal szakember viszi ki a csapatot Grúziába, a júliusi EB-re – írja a BB1.hu .

– Váratlanul ért a felkérés, talán mert a klub, az SKC U20-asai és az itteni feladatok annyira lekötötték a figyelmemet. Decemberben merült fel, hogy jelölnek erre a pozícióra, s mivel nekem ez a terület új lesz, ám szeretek tanulni és megfelelni a kihívásoknak, ráadásul a címeres mezt felhúzni az edző számára is megtiszteltetés, örömmel mondtam igent – árulta el Bors Miklós a lapnak.

Bors Miklós
BB1.hu

Az első összetartásra február végén hívja meg a korosztály legobbjait. Sopronból Schöll Richárdot, az SKC játékosát viszi a tizennyolcas keretbe. Érdekesség, hogy Schöllt a Soproni Sportiskola Kosárlabda Akadémiából igazolta az SKC, s néhány éve Bors Miklós is dolgozott az akadémiának.

– Számomra az a legfontosabb, hogy a korosztály legjobbjaival dolgozhatom, akiknek nyilván éppolyan extra motivációt ad a címeres mez, mint nekem. Az elmúlt években a felnőtt férfi válogatott sikeresen szerepelt, őket kell nekünk is követnünk. Szeretnék hasonló játékszisztémát alkalmazni, mint Sztojan Ivkovics csapata, és a két gárda közötti átjárhatóságot is igyekszem biztosítani – idézi Bors Miklóst a lap.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport