Tizenötödször bajnok a Sopron Basket

Végig vezetve nyerte a döntő harmadik meccsét.

Sopron Basket - Atomerőmű KSC Szekszárd 74-52 (29-14, 21-14, 15-15, 9-9)

Döntő, 3. mérkőzés

Sopron, Novomatic Aréna

Sopron Basket: Williams 8, Fegyverneky 16/9, January 2, Dolson 9/3, Brooks 24/6. Csere: Varga A. 7/3, Jovanovic 6, Sitku, Czukor 2, Kókai, Varga S.

Atomerőmű KSC Szekszárd: Miklós 8/6, Studer 4, Friskovec 6/6, Goree 12/3, Milic 17. Csere: Morgan 3, Gereben, Mányoky, Bálint 2, Horváth, Holcz.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye 3-0 a Sopron Basket javára.A 2021/2022-es bajnoki döntő párharc harmadik mérkőzésén a Sopron Basket 74-52-re múlta felül az Atomerőmű KSC Szekszárd gárdáját. Ezzel a Sopron Basket 3-0-val lezárta a párharcot és fennállása 15. bajnoki címét ünnepelhette.

Bajnok a Soopron Basket
BB1.hu

Telt ház fogadta a csapatokat Sopronban. A harmadik mérkőzést 2-0-s előnyben várta a címvédő, így saját közönsége előtt a párharc lezárására készült a Sopron Basket. Ennek megfelelően is kezdett, Jelena Brooks öt pontjával és Gabby Williams klasszis villanásával másfél perc alatt 7-0-s előnybe kerül. Zseljko Djokics gyors időkérése után Zala Friskovec triplájával szépített a Szekszárd, de a folytatásban is hasonló ütemben nőtt a differencia. Az első szakasz felénél, amikor Fegyverneky Zsófia triplája célt ért, már 14-5 állt az eredményjelzőn. Nem sokkal később pedig a 10 egységet is átlépte a különbség. Mindent elárul a játék képéről, hogy a Sopron a 15 mezőnykísérletéből 9-et értékesített. A büntetőket tekintve 8/8 állt a statisztikai lapján és 10-3-ra vezetett a lepattanókban. Határ Bernadett súlyos térdsérülése után többen fel tudtak lépni. A szekszárdi oldalon eközben 12-ből 5 dobás ért célt mezőnyből és az első negyed hat eladott labdája rendkívül nehéz helyzetbe hozta a vendégeket. Az első negyed végjátékában Varga Alíz is triplát értékesített, így 10 perc után 29-14-re vezetett a Sopron.

A második szakasz kezdetén pályára lépett a szekszárdi együttesben Gereben Lívia, aki ebben a párharcban először szerepelhetett. Miklós Melinda triplájával még igyekezett szépíteni a KSC, de erre Gabby Williams válaszolt és ezzel a lendülettel 35-17-re ellépett a Sopron. Nikolina Milic kétszer is jól ismerte fel a lehetőséget a festékben, így 35-21-nél Gáspár Dávid időt kért. A rövid eligazítással rendezte a védekezését a Sopron és ismét megugrott a különbség a felek között. Egészen pontosan 8-2-es futás után 43-23-nál először ment 20 egységgel a házigazda. A félidő hajrájához közeledve minden jel arra utalt, hogy nagyjából ebben a mederben haladva állandósulhat a mérkőzés. A nagyszünethez érkezve az utolsó másodpercekben Nevena Jovanovic alakította ki az 50-28-as állást. 20 perc után Jelena Brooks 15, Fegyverneky Zsófia 10 pontnál járt. Szekszárdi oldalon a 12 pontos Nikolina Milic volt a legeredményesebb. A másodikhoz hasonlóan a harmadik etapot is Miklós Melinda hárompontosa indította. Ezt követően viszont Stefanie Dolson is megvillant távolról. Ezzel biztosítva, hogy csapata őrizze magabiztos fölényét.

Az utolsó 15 percbe 53-33-ról, tehát továbbra is 20 pontos különbségről fordultak a csapatok. A játék képe kiegyenlítettebben alakult. Jegyezhettünk fel szép triplát Jelena Brooks-tól és Zala Friskovectől. A harmadik szakasz hajrájába érkezve 63-40-nél Zseljko Djokics még időt kért. Ezt követően Nikolina Milic és Czukor Dalma kosárváltása zárta le a játékrészt. Az utolsó 10 percnek 65-43-ról vágtak neki a csapatok. Itt már nem lehetett kérdés a győztes kiléte. Másfél percet kellett várni az első találatra, ami Cyesha Goree triplája volt. Gáspár Dávid gyorsan időt kért, ekkor azonban már teljesen érthetően hazai oldalon is csökkent a koncentráció. Végül öt és fél perc után Fegyverneky Zsófia szerezte a negyedik negyed első soproni találatát. A végjátékba érve mindkét szakvezető figyelt arra, hogy a fiatalok is belekóstoljanak a döntő hangulatába. Soproni oldalon Kókai Patrícia, Sitku Zsuzsanna és Varga Sára, míg a szekszárdi együttesben Holcz Rebeka és Horváth Dóra is pályára került. A közönség vastapsa közepette zárult a finálé. A Sopron Basket egy történelmi Euroliga-sikert hozó szezon végén fennállása 15. bajnoki címét ünnepelhette. Az Atomerőmű KSC Szekszárd pedig története első Euroligás éve végén a bajnoki fináléban is két találkozón meg tudta szorítani riválisát és negyedik alkalommal lett ezüstérmes - tudósít a wbasket.hu .

A Sopron Basket bajnokcsapata
MKOSZ
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Sport

Hirdetés
Tovább az oldalra