Tudta? Nyugat-Dunántúlon egyre többen élnek

Míg Magyarország népessége csökken, a fővárosi régióban pedig viszonylag stagnál, addig a Nyugat-Dunántúlon növekedést mutat a lakosság száma.

A népességcsökkenés nem csak Magyarország, de az egész világon több éve tartó tendencia. Hazánk egy régiójában azonban 2017 óta folyamatos növekedés tapasztalható a KSH adatai szerint.

Míg hét évvel ezelőtt Nyugat-Dunántúlon 983 ezer fő lakott, lassú, de kitartó növekedéssel idén már meghaladja az egymillió lakost a térség.

A jelenséget ismertető novekedes.hu szerint ennek nagyon egyszerű oka van: „viszonylag sokan költöznek ide”.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Kérjük válasszon:

Hozzásszólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet