Magyar Péter tüntetés: "Nincs különbség a régi pártok pártkatonái között"

Fél órás késéssel, kezdődött a demonstráció, mert a tömegben idő kellett, hogy odaérjen a Kossuth térre.
 • Magyar Péter március 15-én hirdette meg a Nemzeti menet és demonstráció egy új Magyarországért nevű demonstrációt április 6-ra.
 • Magyar szombat délelőtt a tüntetés előtt jelentette be , hogy elindult a Talpra Magyarok Közössége hivatalos oldala , illetve a szerveztük egyik alappillére a Legyél a változás! Egyesület lett.
 • A tüntetők a Deák tér környékén gyülekeztek, majd a Bajcsy Zsilinszky és Alkotmány utcákon át vonultak a Parlament elé .
 • Jó félórás késéssel kezdődött el a tüntetés beszédes része. A vonuló tömeg ugyanis nem ért oda időben a Kossuth térre, sokan ragadtak az Alkotmány utcában. A tér egyébként tele van, és a környező utcák is, biztos, hogy hamarosan elkezdődik a számháború.

  Fuxreiter Erik

  Nagy Ervin színművész, aki az elsők között állt Magyar Péter mellé, külföldön élő magyarok leveleit olvasta fel. Aztán Keresztesi Péter beszélt, aki Svájcból érkezett haza erre az alkalomra. Szerinte a legjobb az egészben, hogy az emberek önként vannak itt, amire nem sajnáltak időt, pénzt, energiát.

  Fuxreiter Erik

  Azt mondta, minden hazalátogatásakor az az érzés fogja el, hogy az ország nagyon messze van attól, ami a jó és ami a helyes, de szerinte itt a lehetőség, hogy olyan országot teremtsünk magunknak, amire külföldön is büszkék lehetünk.

  Fuxreiter Erik

  Szigetszentmiklós polgármestere, Nagy János a következő, aki elmesélte, hogy 2019-ben még bízott abban, hogy az ellenzék támogatásával megdönthetik a „helyi kiskirályok” hatalmát. Később aztán rájött, folytatta, hogy nincs különbség a „régi pártok pártkatonái” között.

  "Hiába váltottuk le a fideszes kiskirályokat, a háttéralkuk még mindig ott vannak. Orbán nincs Gyurcsány nélkül" - jelentette ki.

  Hamarosan érkezik Magyar Péter.

  Ez a tartalom a szombathelyi központú Nyugat.hu és a soproni központú Enyugat.hu együttműködése nyomán jött létre. Támogasd a független helyi újságírást!
  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

  Kérjük válasszon:

  Hozzásszólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Közélet